8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Costo in Gračner pesnila, “da ti gate sleče”

Gorica pri Slivnici, 16. marec 2019 – Slovenski praznik zaljubljenih – Gregorjevo – je z nekajdnevnim zamikom na Ramno prinesel trubadursko praznovanje. Na šentjurskem vse bolj znana pesnika in improvizatorja Dominik Gračner in Tom Costo sta namreč uradno pet čez pol osmo, praktično pa nekaj do osme, predstavila nabor svojih najbolj izpovednih del.

Na večeru “Da ti gate sleče, al’ je Kalobje al’ so Zlateče”, sta Gračner z večidel “globljimi” ter Costo z bolj “dovtipnimi” pesmimi publiki v lokalu Ramna preko avtorskih pisarij predstavila svoje poglede. Dotaknila sta se odnosov, ljubezni, sanj … vse pa povezala s krajšimi, pogosto lokalno obarvanimi – seveda improviziranimi vložki. Ti poslušalstva, ki se je večkrat vključilo tudi v pogovor med Gračnerjem in Costom, niso pustili ravnodušnih. Ob koncu sta protagonista zbranim razkrila, da se kmalu obeta nova pesniška zbirka njunih poezij.

 

(ViP

Sorodne novice

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Jure Godler

Romali k Mariji na Kalobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 14: Luka Polenšek, gostinec

ViP

#koronaintervju št. 11: David Belina, režiser

ViP

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več