8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Cvet odličnih maturantk na sprejemu pri županu

Šentjur, 25. 11. 2016 – Župan mag. Marko Diaci je v petek, v protokolarnem objektu v Ipavčevi hiši v Zgornjem trgu v Šentjurju pripravil sprejem za zlate maturante. Lani so se z odličnim uspehom na splošni oziroma poklicni maturi ter nazivom zlata maturantka okitila sama dekleta iz naše občine. To so: Maja Ravnikar – Zabukovšek in Urška Andrenšek, ki sta zaključili I. gimnazijo v Celju, Polona Veber in Katja Voga sta maturirali na Gimnaziji Celje – Center, Alja Tovornik je obiskovala Srednjo zdravstveno šolo Celje, Maruša Malovrh pa Srednjo ekonomsko šolo Celje.

Nekdanje dijakinje so sedaj že študentke in tako nadaljujejo svojo uspešno izobraževalno pot. Na sprejemu jim je župan izročil simbolna darila, Urška Andrenšek pa je prejela še priznanje za izreden uspeh na astronomski olimpijadi v času šolanja, sicer svoje znanje astronomije udejanja tudi skozi prostočasno dejavnost – z aktivnim članstvom v Astronomskem društvu Kosci Šentjur. Župan je zlatim maturantkam ter njihovim staršem iskreno čestital ter jim zaželel veliko uspehov v prihodnje. Izrazil je velik ponos nad vsemi njihovimi dosežki in veselje, da so že v času šolanja v domačih krajih v občini Šentjur osvojile znanje, ki jih je popeljalo do takšnih dobrih rezultatov. Izrazil pa je tudi željo, da bi se dekleta rada vračala v domačo občino ne glede na to, kam jih bo zapeljala življenjska in poklicna pot. Druženje so nadaljevali v neformalnem pogovoru. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Z najboljšimi dijakinjami in dijaki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več