1 C
Šentjur
10/12/2019
sentjur.net

Z najboljšimi dijakinjami in dijaki

Celje, 4. 10. 2016 – Župan mag. Marko Diaci se je prejšnji teden udeležil sprejema, ki ga je v celjskem Narodnem domu za najboljše dijakinje in dijake preteklega šolskega leta pripravil župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Na tradicionalni sprejem že vrsto let vabi tudi župane občin, od koder iz celotne regije dijaki prihajajo v srednješolsko središče Celje.

Skupno se je med najboljše v lanskem šolskem letu uvrstilo 121 dijakov; 33 dijakinj in dijakov je doseglo izjemen učni uspeh na splošni maturi, 47 jih je  je doseglo izjemen učni uspeh na poklicni maturi, 33 dijakinj in dijakov srednjega poklicnega izobraževanja je opravilo zaključni uspeh s pohvalo, 8 dijakinj in dijakov pa se je udeležilo olimpijad in svetovnih prvenstev znanja. To je bil že 22. sprejem najuspešnejših maturantk in maturantov poklicne in splošne mature ter izjemno uspešnih dijakov na svetovnih prvenstvih in olimpijadah ter 12. sprejem najuspešnejših dijakinj in dijakov nižjih in srednjih poklicnih šol v Mestni občini Celje. Na Občini Šentjur župan mag. Marko Diaci sprejem za najbolj uspešne dijakinje in dijake, občanke in občane naše občine, pripravlja v novembru. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Ponosni na uspehe srednješolcev

Jure Godler

Cvet odličnih maturantk na sprejemu pri županu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več