25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Cvetje v jeseni pričarali v Dramljah

Dramlje, 19. 10. 2018 – LUŠ’ni orkester z LUŠ’nimi citrarji je študijska skupina, ki deluje pod okriljem Ljudske univerze Šentjur. V cerkvi Marije Magdalene v Dramljah so pripravili koncert, ki so ga poimenovali kar po najbolj znani slovenski citrarski melodiji Cvetje v jeseni. S to melodijo pa so tudi otvorili koncert. Koncert je povezovala Mihaela Kotnik, ki je izpostavila čudovito jesen, ko se delo počasi umirja in ko prihaja čas, ko se uživajo sadovi dela. Prav tako tudi narava bogati s številnim pisanim cvetjem v jeseni. Romantičen uvod pa je spretno povezala, da je podobno tudi obdobje, ki ga člani Univerze za tretje življenjsko obdobje preživljajo na Ljudski univerzi.

LUŠ’ni citrarji in LUŠ’ni orkester letošnje šolsko leto praznujejo peto leto delovanja, vodi pa jih citrarka Jasmina Levičar. “Marsikdo od nas si ni predstavljal, da bo v tem času tolikokrat stal na odru, prepeval, igral ali celo plesal. Pa vendar, premagujemo svoje strahove, spreminjamo navade, se učimo in predvsem, polnimo svoj čas s stvarmi in z ljudmi, ki nas radostijo in veselijo,” je povedala Kotnikova. S petjem in milozvočnimi citrami so zapeli nekaj zimzelenih ljudskih skladb, ki so se jih naučili.

V koncert pa so vključili tudi vnuke in vnukinje, ki so se predstavili na različnih instrumentih – violini, trobenti itd. Z igranjem na citre pa sta LUŠ’nim citrarjem pomagali tudi učenki Jasmine Levičar – Janja Polšak s Prevorja in Sara Žafran iz Dobrine. Zapela je tudi sopranistka Martina Zapušek. Zaključili pa so z lastno pesmijo, katere besedilo je napisala Nada Pungaršek, uglasbila pa jo je Levičarja z naslovom Vera, upanje, ljubezen. S to pesmijo so se maja predstavili tudi na festivalu Marijafest na Ptujski gori. Koncert v cerkvi pa so zaokrožili s Kraljico rožnega venca, LUŠ’ne pa je na orglah spremljala Lucija Kolar. (Jure Godler)

Sorodne novice

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več