24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Darovali hrano za medicinsko osebje na covid-19 oddelku

Šentjur, 9. 11. 2020 – Virus covid-19 je, četudi se tega ne želimo, postal del našega vsakdana. Ljudje zbolevajo, večinoma okužbo prenesejo z minimalnimi posledicami. Nekaj okuženih pa nima takšne sreče in mora pot do okrevanja poiskati v bolnišnicah, priključeni na dihalne aparate in v vsakodnevnem boju za lastno življenje. Za te bolnike pa je zadolženo medicinsko osebje bolnišnic, ki v okviru službe in želji pomagati obolelim, virusu izpostavljajo tudi lastno zdravje. Osebju, ki se bori v prvi bojni črti, izrekamo veliko pohvalo. Ideja, da pa jih še nesebično nagradimo vsaj z malo pozornostjo, se je porodila tudi medicinski sestri in podjetnici Marjetki Knez iz Bioresonance Knez.

“Zvedam se težaškega in tveganega dela na infekcijskem oddelku bolnišnic, zato je v meni že ves čas tlela ideja, kako bi strokovnemu osebju polepšali dan in se jim zahvalili za ves trud,” je povedala Knezova. Zato se je odločila, da bo za zaposlene nekaj spekla in jim to za zahvalo tudi poslala. Poklicala je pomočnico direktorja Splošne bolnišnice Celje, Margareto Guček Zakošek, ki ji je zaupala, da na infekcijskem oddelku dela 200 ljudi. “Speči za 200 ljudi pa ni več v moči ene osebe, zato sem na socialnem omrežju Facebook delila poziv, če bi se še kdo želel pridružiti – in so se,” je nadaljevala s pripovedovanjem Marjeta Knez.

Odziv je bil ogromen, veliko večji od njenega pričakovanja. Akcije se je udeležilo skoraj 40 gospodinjstev iz Planine pri Sevnici, Dobja, Šentjurja, Dramelj in iz Celja. Spekli in pripravili so veliko število narezkov, domačega kruha, rogljičev ter številne kolače in pecivo. Gasilci PGD Planina pri Sevnici so posodili tudi gasilsko vozilo, da so lahko dobrote s Planine pri Sevnici pripeljali v Celje. Tam so hrano predali predstavnikom bolnišnice, ki so jo postregli zaposlenim na infekcijskem oddelku, ki so jo z odprtimi rokami sprejli. “Hvala vam za tako velik odziv. Vsi si želimo lepši jutri. Skupaj smo močnejši, skupaj bomo zmogli. Hvala še enkrat,” je zaključila Marjetka Knez. (Jure Godler)

Sorodne novice

Gasilski dom na Planini pri Sevnici že do koncu prihodnjega leta

Tjaša Ferlež

Tradicionalna gasilska vaja treh občin

Tjaša Ferlež

‘Slovenija, od kod lepote tvoje’ zadonela iz 250 gasilskih grl

Jure Godler

Angelska nedelja – dogodek, ki je presegel pričakovanja

Urša Kajba

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Lep izkupiček za planinske gasilce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več