22.6 C
Šentjur pri Celju
14/07/2020
sentjur.net

Darujte kri – rešujte življenja

Šentjur, 5. 5. 2015 – Po krajšem premoru smo na Rdečem križu Šentjur v sodelovanju s Krajevnimi organizacijami Rdečega križa po terenu ponovno pričeli na našem območju z organizacijo krvodajalskih akcij, katere imamo terminsko določene po programu Centra za transfuzijsko medicino bolnišnice Celje. Po zelo uspešno organizirani in obiskani krvodajalski akciji v Gorici pri Slivnici v mesecu januarju smo v mesecu aprilu nadaljevali s krvodajalsko akcijo v Šentvidu pri Planini. Krvodajalstvo na Planini ima že od nekdaj zelo velik pomen, kar dokazujejo tudi domačini dvakrat letno z udeležbo na krvodajalski akciji v Šentvidu pri Planini. Tukaj je potrebno omeniti tudi vodstvo podjetja Tajfun, ki na ta dan omogoči zaposlenim, da se lahko udeležijo krvodajalske akcije in s tem pomagajo sočloveku, kar je v današnjem času še posebno pohvalno.

Da pa je krvodajalstvo dobro poznano in sprejeto tudi med mladimi, dokazujejo tudi dijaki in študentje Šolskega centra Šentjur, ki se prav tako dvakrat letno (april, oktober) udeležujejo krvodajalskih akcij direktno na Transfuzijskem centru bolnišnice Celje. O krvodajalstvu pa se veliko govori tudi med domačini Kalobja, saj je krvodajalstvo v njihovem kraju veljalo že od nekdaj, kot neka tradicija in je bila med krajani zelo dobro sprejeta. Kljub majhnemu kraju so krvodajalske akcije zelo dobro obiskane, kar je dokaz tudi četrtkova krvodajalska akcija, katere se je udeležilo 64 krvodajalcev.

Že 14. maja sledi krvodajalska akcija v Gorici pri Slivnici, kjer že sedaj naprošamo krvodajalce, da se te akcije udeležijo v čim večjem številu kljub novemu sistemu vabljenja krvodajalcev – preko SMS sporočil. (A. T.)

Sorodne novice

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Postanimo humanitarni, darujmo kri

Jure Godler

Razdelili 28 ton hrane

Jure Godler

Bron in zlato civilne zaščite Andreji Tisel in Janku Cerkveniku

Jure Godler

Sporočilo za javnost: Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Jure Godler

Široka paleta aktivnosti za člane Rdečega križa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več