9.1 C
Šentjur pri Celju
26/02/2021
sentjur.net

Na pomoč SB Celje tudi člani Rdečega križa Slovenije

Celje, 11. 11. 2020 – Covid-kriza se počasi pozna že povsod, a najbolj vidna in opažena je zagotovo v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domih starejših, kjer delavcev iz dneva v dan bolj primanjkuje. Bolnikov je vse več, delavcev pa vse manj. Tej situaciji so se odzvali bolničarji rdečega križa Slovenije, ki so velikodušno priskočili na pomoč celjski bolnišnici. To pa le ni edina pomoč, ki jo je prejela Splošna bolnišnica Celje. Že prejšnji teden so namreč na pomoč kadrovsko zdesetkani Splošni bolnišnici Celje priskočili zdravstveni delavci ZD Šmarje pri Jelšah, ZD Laško in Srednje zdravstvene šole Celje.

15 prostovoljcev

Glavna medicinska sestra Splošne bolnišnice Celje, mag. Darja Plank, je v ponedeljek pred Urgentnim centrom Celje sprejela in pozdravila 15 prostovoljcev, bolničarjev Rdečega križa Slovenije, ki jim bodo v prihodnjih dneh priskočili na pomoč. Prihajajo iz Območnih združenj RKS celjske regije: Celje, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Šentjur pri Celju, Velenje in Žalec.

“Člane ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije družijo vrednote, kot so solidarnost, človekoljubnost, pripravljenost za reševanje vsakega življenja brez diskriminacije in te so jih vodile tudi v odločitvi, da priskočijo na pomoč našim zaposlenim. V Splošni bolnišnici Celje smo njihove pomoči zelo veseli, saj se dnevno soočamo z velikim kadrovskim primanjkljajem na vseh področjih dela. Po prihodu smo zanje pripravili kratko izobraževanje o uporabi osebne varovalne opreme in drugih postopkih, nato pa jih bomo vključili v delo bolnišnice. Pomagali nam bodo predvsem pri oskrbi oddelkov s Covid-pacienti, ki jih imamo na številnih lokacijah po bolnišnici,”  poročajo iz celjske bolnišnice. (vir/foto:celje.info, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Obvestilo: Brezplačana testiranja še danes in v četrtek

Jure Godler

Obvestilo o novih terminih brezplačnega hitrega testiranja

Jure Godler

Obvestilo: Množično testiranje občanov s hitrimi testi

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Kolumna: Kako sem preboleval Covid-19

Jure Godler

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več