6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Dedek Mraz razdelil več kot 1.100 daril

Šentjur, 27. 12. 2014 – Članice Zveze prijateljev mladine so kot vsako leto več kot tisočim otrokom občine Šentjur pričarale nasmeh na obrazu. Vsako leto s pesmijo Siva kučma otroci prikličejo medse Dedka Mraza. Tokrat so ga prvič v novem Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Zveza prijateljev mladine Šentjur, ki je organizirala srečanje, je skupaj z dobrim možom razdelila 1.140 otrokom šentjurske občine darila. “Navečji Dedek Mraz v tem projektu je Občina Šentjur, ki nam že vrsto let pomaga, da nam sredstev ne zmanjšuje in da ostajamo s sredstvi na istem, nekaj pa primaknejo tudi ostali sponzorji,” je v ozadju prihoda Dedka Mraza spregovorila ena od organizatoric, Albina Karmuzel.

Za otroke, katerim je pisal in jih povabil na prireditev sam Dedek Mraz, so organizatorji pripravili še gledališko igrico z naslovom Medvedka na snegu v izvedbi Teatra za vse. “Tudi to je poslanstvo naše organizacije – da se spomnimo vsakega otroka, saj je v občini še kar nekaj otrok, ki ne hodijo v vrtec, in potem, da vsaj enkrat na leto doživijo gledališko predstavo in obdaritev,” je dodala Karmuzlova. “Dedek Mraz je naša tradicija in eden izmed treh pravljičnih mož. Dobri mož uporablja za kučmo povhovko, plašč obrobljen z zajčjo kožo, in je zagotovo eden slovenskih simbolov. Pri nas ne mešamo politike in pravljičnih bitij,” je organizatorica odgovorila na naše vprašanje, zakaj Dedek Mraz. Ne glede, kateri od treh dobrih mož prinese darila, vsakič se jih otroci razveselijo, najsi bodo še tako skroma, so vedno dana iz srca. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Jure Godler

V Šentjurju kar dvakrat silvestrovali

Jure Godler

Dedek Mraz prišel s Kraljico sveta

Jure Godler

Božiček otroke obdaril tudi v Gorici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več