10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Defibrilator tudi v najvišji vasi v občini

Prapretno, februar 2023 – Ob zadnjem obilnem sneženju smo poročali o več dni neprehodnih zametih v vaseh nad Planino pri Sevnici, ki so skrajno južni del občine tako odrezale od sveta. Otežen je bil tako dostop do opravkov, tudi morebitnih zdravstvenih storitev.

Ob omenjeni zadnji snežni ujmi so krajani Visoč in Praprotnega, ki je najvišje ležeča vas v občini Šentjur, dihali nekoliko lažje. Novembra so namreč izvedli nakup naprave za oživljanje – avtomatski AED defibrilator. Oba nakupa so izvedli krajani ob finančni pomoči tako občine kot Krajevne skupnosti Planina pri Sevnici. Gre za vasi z nekaj deset prebivalci. Na Praprotnem je defibrilator nameščen na kmetijskem objektu družine Gračner, v Visočah pa pri družini Gagič. Oba sta na voljo vsem krajanom, za rokovanje z napravo pa so organizirali tudi tečaj. Kot nam je dejala domačinka Olga Gračner, so krajani pridobitve zelo veseli in se počutijo bolj varno. Na območju KS Planini pri Sevnici je sicer že kar nekaj defibrilatorjev, med drugim tudi pri gasilskem domu, zdravstveni postaji in v podjetju Tajfun.

Sorodne novice

Obvestilo: Avtomatski defibrilator od zdaj na šoli

Milenka Blažević

Količina snega ustavila tudi zimsko službo

ViP

Seminar temeljnih postopkov oživljanja na Prevorju 2022

Jure Godler

Že drugi defibrilator v Dobju – tokrat v vasici Ravno

Tjaša Ferlež

Defibrilator sedaj tudi v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več