24.6 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Količina snega ustavila tudi zimsko službo

Šentjur, 24. januar 2023 – Močno sneženje zadnjih dni je pobelilo tudi nižine države. Naši kraji so bili znova deležni nekajcentimetrske snežne odeje, ki pa je poleg prijetnega pogleda v naravo prinesla tudi kar nekaj težav na ceste.

Družabna omrežja so tekom včerajšnjega popoldneva preplavile fotografije zasneženih cestišč, gneče in zabredlih avtomobilov. Največ težav je bilo znova na Planinskem klancu in v Jezercah. Tam so dobršen del dneva preživeli tudi policisti, ki so usmerjali promet, poskrbeli pa tudi za kakšno pojasnilo ali priporočilo voznikom. Jug občine je ob sneženju že tudi sicer med najbolj obremenjenimi. Tudi tokrat so snežne službe le stežka čistile nanose snega, zameti so bili mestoma visoki tudi do dva metra. Enega takih plužni službi ni uspelo prebiti na cesti, in sicer na cesti med Visočami in Prapretnim. Kot je zvečer sporočila Krajevna skupnost Planina pri Sevnici, bodo nastalo situacijo znova poskušali rešiti danes.

Sneženje se je čez noč umirilo, Agencija Republike Slovenije za okolje pa zaradi težkega snega še vedno opozarja na možnost snegolomov. V prihodnjih dneh se še lahko pričakuje nekaj padavin, a bodo dnevi pretežno oblačni in suhi.

Zaprte šole

Zaradi obilice snega predvsem na jugu Občine Šentjur je šolska vrata zaprla OŠ Planina pri Sevnici in POŠ Kalobje. Učenci imajo pouk na daljavo. Tudi v OŠ Dobje so se odločili za delno zaprtje šole – starejši učenci se šolajo na daljavo, medtem ko je pouk za mlajše v šoli. Nekatere vasi so namreč zaradi velikih zametov odrezane. Ker pa se zimske razmere umirajo, je pričakovati, da bo že jutri šolski pouk potekal normalno. Na Kalobju je zaprt tudi vrtec. (ViP, Jure Godler; foto: bralci)

Sorodne novice

Defibrilator tudi v najvišji vasi v občini

ViP

V podjetju VOC Celje pripravljeni na zimsko sezono

Jure Godler

Skrbeli bodo za 1900 km državnih in občinskih cest

Jure Godler

Polne roke dela naših gasilcev

Jure Godler

Snežilo tudi v IKC

Jure Godler

VOC s 30 % več projektov kot v lanskem obdobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več