14.4 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Dekleta v uniformah

Mladinski center Šentjur (MCŠ) nadaljuje uspešno zgodbo ljubezni na parketu. Tokrat v srednji šoli.

Že prva predstava Ljubezen na parketu, v kateri smo spremljali borbo osnovnošolk za priljubljenega fanta na šoli, je v dvorani požela bučen aplavz gledalcev. To je ustvarjalcem predstave dalo novo energijo in lotili so se še zahtevnejše zgodbe o srednješolkah, ki so se vpisale na zasebno dekliško šolo. Že na začetku jih ravnateljica postavi pred kruto usodo, da na tej šoli ni prostora za fante in zabavo, kamor sodi tudi ples. Skozi zgodbo spremljamo dogodivščine najstnic in seveda tudi uspešen poskus upora ravnateljici. Dekleta so sprva nekoliko zmedena, s časom pa se njihovo prijateljstvo krepi. Tudi ko pride v šolo rivalka, ki so jo na neprijeten način spoznale med nočnim pobegom v bližnji plesni klub, se strasti hitro pomirijo, skupaj pa postanejo nepremagljive.

Tako kot pri prvi predstavi so scenarij za plesno-gledališko predstavo napisale igralke same. Predstava je kondicijsko zelo zahtevna, ob plesnih veščinah pa so vsi pokazale tudi izjemno nadarjenost za dramsko uprizoritev besedila na odru. Naj pa pripomnim, da kljub rahlo provokativnem naslovu predstava nikakor ni takšna in je primerna tudi za najmlajše.  (Z. B.)

Sorodne novice

Po šoli v ”naš plac” – Aktivator

Jure Godler

Zaradi ljubezni je plačal davek

Tjaša Ferlež

Največ o občini vedo Drameljčani

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več