21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Največ o občini vedo Drameljčani

Šentjur, 27. 2. 2019 – Kako dobro poznajo osnovnošolci našo občino, so znova preverjali na Mladinskem centru Šentjur (MCŠ). Da se je uradna prireditev začela po protokolu, je poskrbela mlada pevka Špela Jezovšek – Stella, ki je zapela šentjursko himno Domovini, ki jo je uglasbil Benjamin Ipavec, besedilo pa napisal Radoslav Razlag. Tekmovalci in ostali navijači šolskih ekip pa so prvo obiro – da se na himno ne ploska – opravili z odliko. Prireditev je povezoval Vid Palčnik. “Letošnji, že deveti, kviz ostaja zvest prvotnemu namenu, da z njim mlade seznanimo s pestro in bogato dediščino, zanimivostmi in posebnostmi naše občine ter jim približamo delovanje lokalne samouprave,” je voditelj uvodne besede namenil pomenu kviza.

Na kvizu tekmujejo osmošolci vseh šestih šol Občine Šentjur, ki pa so se na kviz pripravljali pod vodstvom mentorjev, člani Mladinskega centra Šentjur pa so jih zaprli v sobo pobega, kjer so se s svojim znanjem skušali pravi čas rešiti iz nje. Soba pobega je že tretja različica. Zbrane je pozdravila tudi vodja MCŠ Lara Žmaher. Ta je pohvalila Vida Slano, ki kviz pripravlja že vsa leta, ter poudarila, da kljub temu, da kviz obstaja že deveto leto, so vprašanja vedno težja in ker se generacije zamenjujejo, tudi ta generacija prvič sodeluje v njem.

 

Tekmovalci

Vsako ekipo je zastopalo 5 učencev šol, lahko pa so imele prijavljene tudi rezerve, v kolikor bi prišlo do zamenjav zadnji treutek. OŠ Planino pri Sevnici so zastopali Julija Gorišek, Nataša Senica, Tadej Bobek, Lovro Jazbec in Patrik Završek, OŠ Blaža Kocena Ponikva Eneja Turk, Sara Koražija, Matej Potočnik, Martin Lavbič, Tej Grosek, Jakob Fendre in Rok Vnučec, OŠ Hruševec Šentjur Nuša Swenss, Špela Bračko, Alja Trupi, Anže Centrih, David Jug in Matic Frlež; OŠ Slivnica pri Celju Jerneja Gajšek, Nika Melanšek, Žiga Polšak, Maj Drobne, Jure Kokol in Jakob Tojnko; iz OŠ Dramlje so prišli Špela Debeljak, Julia Horvat, Sara Kačičnik, Petra Korenjak, Dominik Črep in Jakob Jager ter iz OŠ Franja Malgaja Šentjur Anja Židan, Maša Leskovar, Zala Poje, Žiga Čmer Strašek, Andraž Voga in Tilen Mulej.

Osnovnošolske glavce so se spopadle z nekaj malega lažjimi, večino pa zelo težkimi vprašanji o naši občini in delovanje lokalne samouprave. Odgovarjali so na 30 vprašanj in bonus vprašanje za katero se je odločila na sredini kviza ekipa z najmanj točkami. Kateri vzevek je imel razbojnik Guzej (Šarkl o.p.), drži da tečeta po ozemlju naše občine dve Voglajni in dve Kozarici (drži o.p.), sestavljali so šentjursko himno iz glasbenih odsekov je le nekaj nalog na katere so mladi odgovarjali. Na koncu kviza se je komisija v sestavi: Mojca Stropnik (nekdanja sodelavka MCŠ), Judita Methans Šarlah (vodja oddelka za družbene dejavnosti), Melita Bevc (direktorica Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah), Aleksandra Krofl (predsednica Društva September – društva za promocijo naravne in kulturne dediščine) , Aleksandra Gradišnik (predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur) in Tom Costo (pisatelj, komik in motivator) umaknila in seštela glasove.

 

Zmaga v Dramlje

V odmoru je nastopil harmonikar Žiga Jančič, voditelj Vid Palčnik pa se je pogovarjal tudi z glasbeno gostjo Špelo Jezovšek, ki sledi svojim sanjam. Pred razglasitvijo najboljših je zbrane pozdravil tudi župan mag. Marko Diaci. Ker je najbolj pomembno sodelovati in ne zmagati, je komisja letos razglasila prva tri mesta, ni pa razkrila katera ekipa je dobila najmanj točk. Na četrto mesto sta se uvrstili ekipi osnovnih šol Hruševec Šentjur in Blaža Kocena Ponikva, tretje mesto sta si z enakim številom točk razdelile OŠ Franja Malgaja Šentjur in OŠ Slivnica pri Celju, drugi so bili osnovošolci iz Planine pri Sevnici, tokrat prvič pa je zmaga romala v Dramlje. Mentor drameljske ekipe je bil Simon Hebar.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Pionirji in mladinci GZ Šentjur na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Drameljčani so šli okrog sveta

Jure Godler

Na Ponikvi gostili regijski kviz Gasilske mladine Celjske regije

Tjaša Ferlež

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Jure Godler

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več