6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Delna preureditev območja na Mestnem trgu v Šentjurju

Na pobudo Mestne skupnosti (MS) Šentjur bodo v tem vikendu pričeli z delno odstranitvijo betonskih korit z zeleno nasaditvijo na Mestnem trgu v Šentjurju. Gre za območje med parkiriščem, nekdanjo Resevno, objektom, v katerem so prostori upravne enote in občine (Mestni trg 10), ter mostom čez Pešnico. Občina Šentjur že nekaj časa namerava celostno preurediti Mestni trg. Ta je bil zasnovan in urejen v 80-ih letih prejšnjega stoletja, zato sta mestna infrastruktura in parkovna ureditev že močno dotrajani. Tako betonska konstrukcija kot tudi ozelenitev sta odsluženi, rastlinje pa nima več pogojev za rast in razvoj.

Zaradi mešane lastniške strukture območja Mestnega trga je trenutno možno urediti le del območja. Celostni koncept preureditve sicer obsega rekonstrukcijo mostu čez Pešnico, novo zasnovo trga s pripadajočo infrastrukturo in novimi parkovnimi oziroma zelenimi zasaditvami. Pri tem projektanti zasledujejo tudi idejo navezave primerne ureditve upravnega središča Občine Šentjur na zasnovo mestnih parkovnih površin, ki so prav tako v dolgoročnih načrtih občine, hkrati želijo ohraniti idejo zelene oaze med objekti. Naj poudarimo, da je v teh načrtih ključna ravno preureditev območja od mostu čez Pešnico proti notranjosti trga v prireditveni prostor in središče druženja ter srečevanja. Kot pa narekujejo trenutna lastniška in finančna struktura rekonstrukcije, se bo preureditev trga odvijala v več fazah. (vir: Občina Šentjur, foto: Z. B.)

 

Sorodne novice

Pošta zapušča Mestni trg. Kam se seli?

ViP

Prejeli smo: V Tednu otroka z dvema projektoma

Jure Godler

Promovirali zdrav način življenja

Jure Godler

Poletavci zasedli Mestni trg

Jure Godler

Poslikali Mestni trg

Jure Godler

Bučn’ce s 15-letko Šentjurčana

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več