16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Dež in megla odgnala prvomajnike

Šentjur, 1. 5. 2016 – Tradicionalno srečanje ob prazniku dela na Resevni je letos izgledalo precej klavrno. Dež, blato in Resevna, ovita v meglo, so odvrnili številne pohodnike od vzpona na šentjurski hrib. Nekaj tistih najpogumnejših pa se je vseeno odpravilo na pot in premočenih pohodnikov se je ob 11. uri v sobi planinskega doma zbralo okoli 30. Planinsko društvo pa je vseeno izpeljalo program ob 1. maju. Planinsko himno so zapeli prijatelji Resevne.

O mednarodnem prazniku dela je spregovorila tudi tajnica PD Šentjur Martina Ljubej. Na Resevni so domačini in okoličani ta praznik praznovali že od nekdaj, nekoč je na predvečer prvega maja tudi zagorel kres. Leta 1886 so v Chicagu delavci prvič protestirali in zahtevali osemurni delovnik. Zbrane je pozdravil tudi predsednik PD Šentjur Miro Rožej. Poudaril je, da so pravice, priborjene pred 130 leti, ponovno na udaru – številne kršitve zakonodaje in izkoriščanje delavcev. Poudaril pa je tudi pomen prostovoljenga dela, ki ga v društvu izvajajo zelo velikokrat in se zahvalil prostovoljcem. Društvo pa bo letos praznovalo tudi 65-letnico delovanja. Na planinskem domu pa so na ta da prevzeli tudi novo klavirsko harmoniko in kitaro, ki so jih kupili na pobudo obiskovalcev. Na nova inštrumenta sta zaigrala Luka Ljubej in Zlatko Selič. Ob njunih ritmih pa so zapeli vsi prisotni. (Jure Godler)

Sorodne novice

Športna tekmovanja v večini odnesla korona

Jure Godler

Kljub neprijaznim ukrepom budili tudi šentjurski pihalci

Jure Godler

Pleh Music Lab poskrbel za prvomajsko budnico

Jure Godler

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

“V spravi skušajo uravnotežiti nekaj, česar se uravnotežiti ne da.”

Jure Godler

VIDEO: Vir(tu)alne pihalce gasilci ponesli po občini

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več