18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Dirka po Sloveniji ponovno čez naše kraje

Šentjur, 14., 15. junij 2018 – Najelitnejši letni športni dogodek pri nas – Kolesarska dirka po Sloveniji – letos obeležuje četrt stoletja obstoja. Tekma z vse večjo mednarodno prepoznavnostjo je z lanskih štirih letos prerasla na pet etap. Prva, ki so jo kolesarji z vsega sveta premagovali minulo sredo, je peljala iz Lendave do Murske Sobote, dan kasneje druga iz Maribora do Rogaške Slatine, včeraj pa iz Slovenskih konjic na Celjski grad. Danes se dirka seli v osrednjo Slovenijo, natančneje med Kamnik in Ljubljano, v nedeljo pa se bo z zgolj 21,5-kilometrsko traso med Trebnjim in Novim mestom dirka zaključila. Za šentjursko območje pomembni etapi sta bili druga in tretja.

V četrtek je karavana kolesarjev v našo občino vstopila v Grobelnem (iz smeri Šmarja pri Jelšah) ter pot nadaljevala čez Gangeš ter po cesti Kozjanskega odreda čez Dobje ter proti Planini pri Sevnici, kjer je bil na 620 metrih nad morjem višinski in leteči cilj. Pot so nadaljevali proti Kozjem. Vseskozi so ob cestah kolesarje spremljali številni navijači, nekateri so v stilu francoske dirke svoje travnike spremenili v umetniške kreacije. Na tretji etapi so kolesarji v spremstvu ekipne, medijske, komercialne in policijske logistike iz smeri Bukovžlaka obiskali le jedro Šentjurja ter mimo cone Anderburg pot nadaljevali proti Štoram in Celju.

Tudi letos – drugič – dogodek prenaša najbolj gledan evropski in eden globalno bolj gledanih športnih programov EUROSPORT. Dirko po Sloveniji naj bi si po ocenah letos ogledalo preko 113 milijonov gledalcev v več kot 99 državah sveta, akreditiranih pa je več kot 100 novinarjev. Širok domet, ki ga tovrstna produkcija prinese, je za kraje, kjer dirka poteka, nedvomno izjemna turistična predstavitev. Helikopter, ki ga produkcijska ekipa uporablja za bolj atraktivne posnetke, lepotam Slovenije namreč namenja skupno dve od šestih ur prenosov – letos je ta sreča doletela Zgornji trg in Planino pri Sevnici. (ViP; foto: Robert Gajšek, ViP) 

Sorodne novice

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Zaradi kolesarske dirke – danes zapore nekaterih cest

Jure Godler

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler

Zaščitite svojo lastnino s primerno ključavnico

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več