19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Kolesarji v drugi etapi švignili mimo Šentjurja

Šentjur, 13. 6. 2024 – Dirka po Sloveniji je ena največjih športnih prireditev pri nas. Kolesarji morajo prevoziti pet etap – vsak dan po eno. V drugi etapi, ki je bila dolga 177,9 kilometrov so kolesarji vozili od Žalca do Rogaške Slatine in v enem delu prečkali tudi Šentjur. Da pa kolesarjem ne bi bilo preveč enostavno so jim organizatorji pripravili tudi nekaj vzponov kot je bil navečji na Celjsko kočo. Ob 10:30 uri so kolesarji začeli vrteti pedala v Šentjur pa so prispeli okoli 13:30 ure iz smeri Kompolj. Kolesarsko karavano smo tokrat pričakali na Avtocentru Mulej, kjer je šentjurski podjetnik Dejan Mulej znova pripravil pravo fešto.

Kolesarji pa so se morali zapeljati kar slalomsko mimo ovir, ki so jih organizatorji dirke pripravili v Šentjurju. Pri Muleju jih je že tretje leto pričakala prava množica navdušencev. Podjetnik pa je poskrbel, da nihče ni odšel domov ne žejen in ne lačen. Na tem mestu pa se je kar nekaj časa zadržal helikopter, ki je snemal dirko. Na prostoru nasproti pa so gasilci pripravili pravo grafiko ognja in napis 150 let, saj šentjurski gasilci obhajajo letos to obletnico. Prav tako so pokazali kako so gasili nekoč. Kolesarji so pot nadaljevali proti Stopčam, kjer so zavili na Spodnji vrh in se preko Brezij pri Slomu, Hotunj in Ponikve znova priključili glavni cesti na Šentvidu pri Grobelnem.

V Šentjurju – na rahlem vzponu iz centra proti Akvoniju pa je bil tudi leteči cilj, ki ga je kot prvi prevozil Pau Miquel Delgado. Znova so kolesarje spremljali šentjurski konjeniki, moč pa je bilo videti tudi vrtenje kolesarja pripetega na velik bager pred Spodnjim vrhom. Kolesarje pa so množično sprejeli tudi na Ponikvi. Traso pa so kolesarji prevozili s povprečno hitrostjo 40,10 kilometrov na uro. Najhitrejši v drugi etapi je bil Phil Bauhaus, na tretje mesto pa se je uvrstil Slovenec Luka Mezgec. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jubilejna kolesarska dirka vnovič čez Šentjur

ViP

Kolesarska elita znova odbrzela skozi naše kraje

Jure Godler

Kolesarski asi tudi letos skozi našo občino

ViP

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Zaradi kolesarske dirke – danes zapore nekaterih cest

Jure Godler

Dirka po Sloveniji tokrat kar čez Zgornji trg

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več