19.8 C
Šentjur pri Celju
14/07/2024
sentjur.net

Do Benjaminove ulice po pločniku

Šentjur, 5. 7. 2021 – Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je danes podpisal sofinancersko pogodbo za izgradnjo pločnika za pešce ob državni cesti Dole–Šentjur. Gre za izgradnjo 700 metrov pločnika v širini 2 metrov, od km 1.320 do km 2.050 oziroma od Trgovine Supermarket KEA Šentjur do križišča s pomožnim nogometnim igriščem. Hkrati se bo poleg ostalih manjših priključkov uredil tudi priključek za ulico Pod Rebrami, kjer je predvidena izgradnja trikotnega nesemaforiziranega križišča. Pločnik bo potekal ob levi strani vozišča. Hkrati je predvidena preplastitev vozišča regionalne ceste v debelini 4 cm, izvedeni bodo ureditev odvodnjavanja, horizontalna in vertikalna prometna signalizacija, izgradnja cestne razsvetljave ter prestavitev in zaščita komunalnih vodov.

Projektno dokumentacijo, ki je bila pripravljena marca 2020, je pripravila in financirala Občina Šentjur na podlagi dogovora z Direkcijo RS za infrastrukturo v letu 2019. Na podlagi razpisa direkcije je bilo za izvedbo del v višini 474.000 evrov izbrano podjetje VOC Celje d. o. o. Projekt sofinancirata direkcija in Občina Šentjur na podlagi sofinancerskega sporazuma, ki je bil podpisan novembra 2020. Rok za izvedbo del je 150 dni po uvedbi v delo, občina pa pričakuje, da bodo dela izvedena še v letošnjem letu, kljub sočasnemu velikemu gradbišču izgradnje krožišča in podhoda pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Pločnik bo pripomogel k bistveno večji prometni varnosti v smeri pomožnega igrišča, Benjaminove ulice in ulice Pod Rebrami ob prometno izjemno obremenjeni državni cesti. (Občina Šentjur)

Sorodne novice

Košarkarski klub Šentjur v novo sezono z novim trenerjem

Jure Godler

Šentjurski gasilci podpisali pogodbo za novo gasilsko vozilo

Jure Godler

Čez leto dni Občina Šentjur s celostno prometno strategijo

Jure Godler

Za dobro sodelovanje z gasilsko zvezo tudi v letu 2016

Jure Godler

“Lela” odhaja v Domžale

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več