25.7 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Dobili novega “malega župana”

Šentjur, 6. 11. 2014 – Na konstitutivni seji se je sestal novi Svet Mestne skupnosti Šentjur, ki v skladu s spremenjenim Statutom Občine Šentjur odslej šteje 11 članov oziroma 6 manj, kot je članov bilo v preteklem mandatu. Izvoljeni člani sveta so Darja Felicijan, Robert Gajšek, Zdenko Horvat, Andrej Koprivc, Matjaž Kovačič, Laura Lajh Rauter, Dejan Mulej, Branko Oset, Lovro Perčič, Jure Raztočnik in Jože Štiglic.

Na seji je bil izvoljen tudi novi predsednik Sveta Mestne skupnosti Šentjur. Za mandatno obdobje 2014–2018 je bil za predsednika izvoljen Jure Raztočnik. Ta je v predstavitvi programa dela poudaril, da je bilo v preteklem mandatnem obdobju veliko narejenega in bo tudi v naslednjih letih potrebno nadaljevati investicijski cikel. Hkrati pa se bo zavzemal tudi za programe in projekte neinvesticijskega značaja, katerih namen je dvigniti privlačnost življenja v Šentjur in spodbujanje povezovanja meščank in meščanov. Eden izmed kratkoročnih ciljev je tudi priprava razvojnega programa za mesto Šentjur, katerega izhodišča bodo oblikovana skozi javno razpravo. Na predlog novoizvoljenega predsednika so svetniki za podpredsednika izvolili Zdenka Horvata, ki je to funkcijo opravljal tudi v preteklem mandatu. Konec meseca novembra bodo potekali zbori krajanov, ki bodo osnova za pripravo plana investicij in aktivnosti mestne skupnosti za naslednji dve leti. (foto: Robert Gajšek)

 

Sorodne novice

Svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur prvič virtualno

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Zgornjetržani peli v Zgornjem trgu

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več