16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Domačina predstavila svojo pot po slovenski transverzali

Gorica pri Slivnici, 9. julij 2021 – Šentjursko poletje se je s tradicionalnim jazzanjem na Ramni začelo tudi Gorice pri Slivnici, minuli petek pa nadaljevalo s potopisnim večerom po Slovenski planinski poti. Prireditelja, Kulturno društvo Gorica pri Slivnici in Planinsko društvo Slivnica pri Celju, sta v goste povabila domačina Nino Gradič Planko in Mateja Planka.

Ker se v začetku sonce nad ploščadjo pred goriškim kulturnim domom še ni dovolj poleglo, da bi lahko obiskovalci spremljali fotografije, sta zakonca Planko, ki sta tudi člana obeh društev – prirediteljev, sprva povzela zgodovino slovenske transverzale. Pot sta prehodila v dveh delih in slovenske vršace občutila v vseh vremenskih pogojih, spremljala pa so ju tudi različna doživetja: “Skoraj ni minil dan, da nisva srečala kakšnega prijatelja, znanca.” Plankova sta med potopisom večkrat opozorila na naravne lepote, ki jih ponuja naša dežela, obiskovalci pa so jih lahko užili s pomočjo projekcije.

Sorodne novice

Na Planini s sajenjem dreves v pomlad

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

#koronaintervju št. 2: Nina Gradič Planko, učiteljica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več