1.3 C
Šentjur pri Celju
06/12/2021
sentjur.net

Domačina predstavila svojo pot po slovenski transverzali

Gorica pri Slivnici, 9. julij 2021 – Šentjursko poletje se je s tradicionalnim jazzanjem na Ramni začelo tudi Gorice pri Slivnici, minuli petek pa nadaljevalo s potopisnim večerom po Slovenski planinski poti. Prireditelja, Kulturno društvo Gorica pri Slivnici in Planinsko društvo Slivnica pri Celju, sta v goste povabila domačina Nino Gradič Planko in Mateja Planka.

Ker se v začetku sonce nad ploščadjo pred goriškim kulturnim domom še ni dovolj poleglo, da bi lahko obiskovalci spremljali fotografije, sta zakonca Planko, ki sta tudi člana obeh društev – prirediteljev, sprva povzela zgodovino slovenske transverzale. Pot sta prehodila v dveh delih in slovenske vršace občutila v vseh vremenskih pogojih, spremljala pa so ju tudi različna doživetja: “Skoraj ni minil dan, da nisva srečala kakšnega prijatelja, znanca.” Plankova sta med potopisom večkrat opozorila na naravne lepote, ki jih ponuja naša dežela, obiskovalci pa so jih lahko užili s pomočjo projekcije.

Sorodne novice

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

Na Planini s sajenjem dreves v pomlad

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

#koronaintervju št. 2: Nina Gradič Planko, učiteljica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več