29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Domačina predstavila svojo pot po slovenski transverzali

Gorica pri Slivnici, 9. julij 2021 – Šentjursko poletje se je s tradicionalnim jazzanjem na Ramni začelo tudi Gorice pri Slivnici, minuli petek pa nadaljevalo s potopisnim večerom po Slovenski planinski poti. Prireditelja, Kulturno društvo Gorica pri Slivnici in Planinsko društvo Slivnica pri Celju, sta v goste povabila domačina Nino Gradič Planko in Mateja Planka.

Ker se v začetku sonce nad ploščadjo pred goriškim kulturnim domom še ni dovolj poleglo, da bi lahko obiskovalci spremljali fotografije, sta zakonca Planko, ki sta tudi člana obeh društev – prirediteljev, sprva povzela zgodovino slovenske transverzale. Pot sta prehodila v dveh delih in slovenske vršace občutila v vseh vremenskih pogojih, spremljala pa so ju tudi različna doživetja: “Skoraj ni minil dan, da nisva srečala kakšnega prijatelja, znanca.” Plankova sta med potopisom večkrat opozorila na naravne lepote, ki jih ponuja naša dežela, obiskovalci pa so jih lahko užili s pomočjo projekcije.

Sorodne novice

Kulturno iz Paridola na Planino pri Sevnici

ViP

Z zajtrkom pri -5 začeli Prešernov meni

Jure Godler

Pogovarjali so se z eksorcistom Marjanom Veternikom

Jure Godler

Ob kulturnem prazniku recital z Lučko Počkaj

Jure Godler

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

Na Planini s sajenjem dreves v pomlad

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več