8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Dr. Miro Cerar na srečanju SMC v Šenturju

Šentjur, 29. julija 2016 – Na Rajskem otroku na Blagovni je potekalo srečanje članic in članov SMC. Predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar je v nagovoru poudaril uspehe stranke v zadnjih dveh letih, predsednik Lokalnega odbora Šentjur Peter Jevšinek pa je predstavili pretekle aktivnosti odbora in prihodnje projekte. Zbrane so nagovorili tudi generalni sekretar SMC dr. Erik Kopač ter namestnik generalnega sekretarja Horst Hafner. Srečanja pa se je udeležil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ter poslanci SMC.

Po besedah dr. Cerarja je bilo današnje srečanje namenjeno predvsem oceni dosedanjega dela, pogovorom o sodelovanju med lokalnim in državnim nivojem, kaj lahko SMC stori še več pri razvoju lokalne skupnosti. Ob tej priložnosti je predsednik poudaril odlične dosežke vlade, predvsem, da je vlada ustvarila stabilno politično in finančno okolje, ki je pripomoglo k izboljšanju slovenskega gospodarstva in posledično k znižanju stopnje brezposelnosti. Ta je namreč najnižja po novembru 2010, število registriranih brezposelnih pa je tako prvič po šestih letih upadlo pod 100.000. »To je pomembo, saj to pomeni, da ljudje, predvsem mladi, dobijo delo in da je država dejansko izplavala iz krize ter da gremo naprej,« je dejal dr. Cerar. V Evropi in v svetu smo prepoznani kot uspešna država, ki je na pravi poti. Vedno več je interesa, da se pride v Slovenijo z dobrimi investicijami. Tudi napori vlade v turizem so obrodili sadove. Leto 2015 je bilo namreč rekordno za slovenski turizem; tudi letos nam kaže dobro.

Izjemna gospodarska rast

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je ob tej priložnosti prav tako izpostavil odlične rezultate Slovenije. »Imamo že dve leti izjemno gospodarsko rast, skoraj tri odstotno, kar je nadpovprečno v EU,« je dejal, »tako imamo sedaj dobro priložnost, da skozi strukturne reforme, kot je zmanjševanje administrativnih ovir in pa tudi davčne reforme, omogočimo konkurenčne pogoje za naše izvozno usmerjeno gospodarstvo. Slovenija je tako v lanskem letu zabeležila 5,2-odstotno rast izvoza. Tudi današnji obiski uspešnih podjetij kažejo na to, da gospodarstvo v Sloveniji dobro okreva.«

V lokalnem odboru so predstavili svoje pretekle aktivnosti in prihodnje projekte, ki so jih pripravili v sodelovanju s poslanko Državnega zbora Anito Koleša. Predsednik LO Jevšinek je izpostavil  zaključek pomembnega projekta – preplastitev cestnega odseka državne ceste Šentjur–Dole. Nato zagotovitev sredstev za projektno dokumentacijo navezovalne ceste Dramlje–Šentjur –  t. i. šentjurske obvoznice, ki je bila umeščena v prostor leta 2011, saj so za to sedaj v letu 2016 in 2017 predvidena proračunska sredstva. Po uspešnih prizadevanjih lokalnega odbora naj bi se do konca leta zaključila modernizacija ceste Planina–Sevnica. Prav tako naj bi se do konca leta dokončala cesta Loke–Ledinščica. Jevšinek je med drugimi izpostavil še projekt obsežnejše sanacije lokalne ceste na odseku Ponikva–Loče v skupni dolžini okoli 5,5 km.

Priprave na volitve

Jevšinek je še poudaril, da ima Lokalni odbor SMC Šentjur trde temelje in da se že aktivno pripravlja na lokalne in tudi državnozborske volitve. Prepričan je, da bodo z dobrim delom odlični rezultat 17-odstotkov na zadnjih lokalnih volitvah še povečali, saj je svetniška skupina SMC najbolj aktivna skupina v občinskem svetu; podali so namreč preko 120 pobud in vprašanj. Cilj pa je tudi, da tokrat dobijo županjo oziroma župana.

Na srečanju so bili prisotni še člani in članice LO Celje, LO Spodnja Savinjska dolina, LO Laško, LO Mozirje in LO Šmarje pri Jelšah in LO Velenje. Sicer pa sta predsednik vlade dr. Cerar in minister za gospodarstvo Počivalšek danes v Murski Soboti simbolično predala Expo paviljon mestni občini. Premier je dejal, da verjame, da se “bo ta lepa zgodba nadaljevala, in da gre paviljon v prave roke.” Minister Počivalšek pa je dodal, da je občina z dobrim načrtom in jasno strategijo dokazala, da zna “sodelovati, se povezovati tudi s sosednjimi občinami, zato da bi lahko s tem paviljonom čim bolje predstavljali celotno regijo.”

Pred tem sta se udeležila otvoritve proizvodnih prostorov podjetja Odela v Gornji Radgoni, prisoten je bil tudi poslanec mag. Aleksander Kavčič, ki je dejal, da ga zelo veseli, da bodo lastniki v prihodnjih dveh letih v to podjetje vložili več kot 24 milijonov evrov: “To pomeni, da bo tudi naša regija imela nekaj od tega, predvsem nove zaposlitve.” (Gregor Plantarič, foto: Jure Godler)

 

Sorodne novice

Tudi po Šentjurju vozijo navadna in električna KOLESCA za izposojo

Jure Godler

#koronaintervju št. 23 – Peter Jevšinek, regijski vodja operative

Jure Godler

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Na 24. srečanju turističnih društev obvodnih krajev

Jure Godler

Prejeli smo: Srečanje starejših občanov na Blagovni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več