27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Dramlje ima talent

Dramlje, 27. 2. 2023 –  Učenci Osnovne šole Dramlje s svojo mentorico Andrejo Črešnar Pungaršek že drugo leto sodelujejo v projektu Družbe NT&RC Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. V ponedeljek, 27. februarja, so se v telovadnici Osnovne šole Dramlje zbrale mlade pevske zvezde, ki so se pogumno prijavile na šolsko prireditev Dramlje ima talent. V letošnjem šolskem letu se je prijavilo kar 35 pevk in pevcev. Vsak izmed njih je na domačem odru lahko zasijal kot zvezda.

V polni dvorani so ustvarjalci prireditve ustvarili pravi šov tako za nastopajoče kot tudi za vse gledalke in gledalce. Andreja Črešnar Pungaršek in Maja Šantl sta sproščeno napovedali prireditev, ki je prinesla mnogo presenečenj. Eva Rajovec, Nuša Lončar Šućur in Simon Hebar so kot glavni žirantje mlade pevce spodbujali, publiko pa navduševali s svojo igrivostjo, z zabavnimi dialogi in energijo. Mlade pevce sta ob koncu prireditve čakali kar dve presenečenji. Najprej so jih preko velikega ekrana pozdravili in jim za njihov pogum in lepo petje čestitali znani slovenski pevci Alya, Nina Pušlar, Anika Horvat, Tomi Meglič, David Amaro, Maraaya, Tinkara Fortuna in Matic Supovec.

Zlati gumb

Za končno presenečenje pa je poskrbela domača žirija, ki je vse nastopajoče nagradila z zlatim gumbom. Mlade zvezde so bile navdušene. Dramlje ima talent je zaokrožila z zaključnim govorom ravnateljica Mirjana Aužner, ki je čestitala vsem pevkam in pevcem za čudovite zvezdniške nastope, izrazila zahvalo ansamblu Unikat, ki je poskrbel za osvetljavo in ozvočenje, ter pozdravila učence in učitelja s prijateljske osnovne šole Escuelas Parroquiales de Sagrado Corazon iz Olivenze v Španiji, ki so bili na enotedenski izmenjavi na Osnovni šoli Dramlje.

Projekt ‘Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo’ pa se nadaljuje. Družba NT&RC, skupaj z Občino Šentjur, OŠ Hruševec in OŠ Dramlje vas vabi na prireditev Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Deset drameljskih pevk in pevcev je bilo izbranih za nov nastop na OŠ Hruševec, 9. marca, ob 10.00 uri. Podprimo naše mlade zvezde! (Lucija Jager)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 20: Davor Pušnik, muzikant in radijski voditelj

ViP

Šola z dobrodelnim koncertom do novega klavirja

Jure Godler

Hvaležnost je tista, ki nas naredi srečne

Jure Godler

Unikatovski večer na Slomu

Zoran Borovšak

Kar trije naši na festivalu Slovenska polka in valček

Jure Godler

Unikatovci predramili zaspano mesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več