29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Drevesne zgodbe med dnevom in nočjo

Rifnik, 21. 6. 2014 –  Poletni solsticij je dan, ki v sebi nosi največ svetlobe in toplote. Na Rifniku so nastopili člani Skupine za ustvarjalni gib z gosti in na izviren način predstavili knjižico in projekt Drevesne zgodbe. Pred prireditvijo so bile obiskovalcem na voljo naravne dobrote pridelave lokalnih pridelovalcev, dogodek je spremljala tudi fotografska razstava Daniela Sivinski “Pogled na ubijanje podnebja”. Katarina Jenšterle je bila avtorica idejne zasnove in koreografije, pripovedovali in plesali so poleg nje Zala Koleša, Lučka Palir Mavrič, Bogdan Rahten, Tjaša Šoster, Veronika Gradišek in Nika Gradišek. Za glasbo so poskrbeli Ines Ljubej (kahon), Rok Vodeb (oprekelj), Mitja Kamplet (vokal) in Rok Lajlar (kitara).

Drevesne zgodbe – narava prepletena z umetnostjo

Študentski klub mladih Šentjur v sodelovanju z območnim JSKD in Literarnim društvom Šentjur že od marca 2013 izvaja projekt, posvečen drevesom in naravi. Do konca julija so zbirali različne ustvarjalne prispevke na temo dreves in njihovih zgodb, vse od poezije, proze, filozofskih, ekoloških, mitoloških, etnoloških razmišljanj, likovnih ustvarjanj, pravljic itd. Izvedli so literarno delavnico, lesno-rokodelsko delavnico, fotografsko delavnico, ki je rezultirala v razstavi na ograji stadiona, filmodrevno izobraževanje ter ustvarjalno delavnico za otroke pod Ipavčevo lipo. Knjižico zbranih prispevkov so izdali decembra 2013, vendar so predstavitev želeli pripraviti v naravi, zato so čakali na pomlad, kasnje so predstavitev združili s Tedenom ljubiteljske kulture 2014 in pripravili čarobno predstavitev na vrhu Rifnika. (srecnik)

Sorodne novice

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

Na najdaljši dan leta jutro čakali na Rifniku

Jure Godler

Koncertirali v copatih

ViP

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler

Miha Oman: »Narediti ŠKMŠ najboljši študentski klub v Sloveniji.«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več