18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Dva atleta odhajata na IPC svetovno prvenstvo

Šentjur, 16. 10. 2015 – V Gostišču Bohorč je vodsto kluba AK Asfalt Kovač Šentjur ob zaključku tekmovalne atletske sezone 2015 in odhoda članov Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur na svetovno atletsko prvenstvo za invalide pripravilo novinarsko konfereco. Vodil jo je predsednik kluba Jože Artnak. “V tekmovalni sezoni 2015 so se atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač udeležili 42 atletskih tekmovanj, 39-krat so se uvrstili med prvih deset v Sloveniji in od tega osvojili 17 medalj na pokalnih in državnih prvenstvih Slovenije, kar je največ v dosedanji zgodovini kluba,” je pohvalil uspehe tekmovalcev.

V klubu sta tudi dva kategorizirana športnika – Mojca Centrih in Ambrož Amon. Izjemno velik uspeh za klub in celotno okolje pa je, da konec tega tedna dva atleta in njuna trenerja odhajata na IPC svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo v Dohi v Qatarju. Svetovno prvenstvo bo potekalo od 19. do 28. oktobra 2015. Slovenske in klubske barve bodo zastopali: Jana Fürer, ki bo nastopila v skoku v daljino, Henrik Plank, ki bo nastopil v metu diska, ter njuna trenerja Luka Cmok in Rok Novak.

“Celotni ekipi, ki odhaja na svetovno prvenstvo, želimo uspešne nastope in športno srečo,” je zaklučil predsednik atletskega kluba. Na koncu se je zahvalil vsem, ki finančno pomagajo klubu in jim pomagajo tudi do upehov na tekovanjih: Občini Šentjur, družbi Asfalt Kovač Planina, staršem in mnogim atletskim delavcem, prijateljem in simpatizerjem atletike v našem okolju. (vir: AKŠ)

Sorodne novice

Heno na paraolimpijskih igrah osvojil šesto mesto

ViP

Henrik Plank: »Ovir ni – je samo strah«

Jure Godler

V Tokiu zastopane tudi šentjurske barve

ViP

Slovensko baklo nesli tudi Drameljčani

Jure Godler

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP

Heno v Dubaju potrdil normo za Olimpijske igre

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več