18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Odlični rezultati na jubilejnem 20. Atletskem mitingu Šentjur 2024

Šentjur, 20. 4. 2024 – Šentjurjeva sobota je bila nabita z dogajanjem in dogajalo se je tudi v Športnem parku Šentjur. V sklopu praznovanja 30. obletnice delovanja Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, so šentjurski atleti izvedli tradicionalni atletski miting. Tudi to atletsko tekmovanje beleži okroglo obletnico, saj so se športniki dobili na atletski stezi v Šentjurju že dvajsetič zapored. Na mitingu je nastopilo preko 300 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Številni tekmovalci so na mitingu posegli po odličnih rezultatih in osebnih rekordih, žal pa je nekaj odličnih rezultatov bilo neregularnih zaradi premočnega vetra.

Med domačimi atleti je potrebno izpostaviti Urško Ogrizek, ki je zmagala v teku na 100 metrov v članski kategoriji. Dosegla pa je tudi odličen rezultat 12,20 sekunde. Prav tako je zmagala tudi članica domačega kluba Lara Šturbej v teku na 60 metrov v kategoriji do 16 let, odličen peti pa je bil, še posebej za svojo mladost, Filip Cmok v kategoriji teka na 600 m za člane. Žal pa zaradi vetra ni bil priznan eden boljših slovenskih rezultatov v teku na 100 metrov, ki ga je dosegel Jernej Gomilar iz Atletskega društva Mass Ljubljana. V cilj je pritekel z rezultatom 10,49 sekunde, a tudi z vetrom v hrbet 3,5 m/s. Odličen rezultat po Madžarskih tablicah pa je dosegla tudi Maja Pogorevc v teku na 300 metrov. Teh je pretekla v času 38,32 sekunde. Atletski miting pa si je ogledal tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci.

“Izredno smo zadovoljni z udeležbo, ki je vseslovenskega in mednarodnega značaja. Na mitingu so nastopili vsi najboljši atleti v svojih disciplinah,” nam je zaupal predsednik kluba Jože Artnak. Po mitingu se bodo šentjurski atleti pripravljali na tekme in lovljenje norm za mednarodna tekmovanja. “Poleg rednih aktivnosti, ki smo si jih začrtali v klubu, pa bomo pripravili tudi kakšno neformalno srečanje za vse naše atlete, trenerje, športne sodelavce in ustanovitelje, ki so nam omogočili, da smo izpeljali tako lepo epizodo atletskega dela v teh tridesetih letih,” je nadaljeval Artnak. Pred kratkim so v sklopu praznovanja pripravili tudi razstavo atletskih fotografij, ki krasijo ograjo na Športnem parku Šentjur. (Jure Godler, foto: Borut Pihler)

Sorodne novice

Šampion Svetega Štefana je postala modra frankinja Jožeta Artnaka

Jure Godler

Na 19. atletskem mitingu padel državni rekord

Jure Godler

Val Filej je postal državni prvak

Jure Godler

 Uspešna nedelja šentjurskih atletov

Jure Godler

Po korona premoru padli kar štirje klubski rekordi

Jure Godler

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več