17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Furmani in jahači na konjeniškem pohodu

Sveti Štefan, 01. 10. 2022Konjeniško društvo (KD) Sveti Štefan s predsednikom Mirkom Bevcem že nekaj let organizira pohod konjenice. Namen je druženje, izmenjava izkušenj med konjeniki. Predvsem pa je tu izkazovanje ljubezni do plemenitih živali. Letos so sta se konjenikom pridružila državnozborska poslanca Anton Šturbej in Jelka Godec.  

Konjeniki so se zbrali pred prostori KD na Svetem Štefanu, kjer so se jim pridružili tudi Šmarski konjeniki, konjeniki iz Višnje Gore in Ribnice. Prijatelje in posebna gosta sta pozdravila Mirko Bevc in Ivan Žaberl, predsednik krajevne skupnosti Sveti Štefan, ki je društvu čestital za organizacijo takšnega dogodka. Konjenike sta pozdravila tudi Šturbej in Godčeva in dejala, da se veselita druženja z njimi.  

Panoramski izlet

Po zajtrku so udeleženci krenili proti Babni Brdi, kjer so imeli krajši postanek. Pot jih je nato vodila do cerkve Sv. Ane na Babni Gori, kjer so imeli malico in prelepi panoramski razgled po obronkih Svetega Štefana. Nadaljevali so do Volčje jame in nadaljevali pot po grofovski poti do Loke pri Žusmu in nato v Dobrino, kjer je bilo kosilo. Med potjo nazaj na Sveti Štefan so se ustavili na Kmečkem turizmu Žurej. Konjeniki so na cilj prispeli v času večerje, po tej pa se je veselo druženje nadaljevalo vse do jutranjih ur.

»Vesel sem,  da nam je ta pohod konjenice odlično uspel. Moram se zahvaliti vsem sponzorjem, članom in članicam za pripravo hrane in postrežbo. Preživeli smo en lep dan tako, da so konjeniki iz raznih krajev Slovenije ponesli domov lepe spomine in se bodo radi vračali nazaj na Sveti Štefan«, se je zahvalil Bevc. Ob koncu sta se Šturbej in Godčeva lepo zahvalila z povabilo in obljubila, da bosta pomagala, koliko je pač v njuni domeni pri obnovi državnih cest na tem območju. (Milenka Blaževič)

Sorodne novice

Pohod po poteh osmice Sveti Štefan

Jure Godler

Na zboru podelili medalje in priznanje  

Jure Godler

Pohod po Turistični osmici Sveti Štefan

Milenka Blažević

Odvzeli zanemarjene živali na Svetem Štefanu

ViP

Zborovali kozjanski furmani iz Šentjurja

Tjaša Ferlež

Družno postavili mlaj na Svetem Štefanu

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več