2.2 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

Gasilci PGD Ponikva četrti v na državnem tekmovanju

Ponikva, 8. 4. 2020 –  Med letom lahko vidimo, da so gasilci aktivni na mnogih področjih. Zanje enako velja tudi v zimskem času, saj se nekatera društva s svojimi ekipami udeležujejo tekmovanj v spajanju sesalnega voda. To tekmovanje je najprestižnejše gasilsko tekmovanje pri nas. Vanj so vključene ekipe iz celotne Slovenije, ki se na tekmovanje prijavijo. Prostovoljni gasilci jemljejo to tekmovanje resno, saj kot lahko vidimo že pred dvorano, je parkirišče zapolnjeno z desetinami rdečih vozil. Tablice na njih pa oznanjajo, da so se na tekmovanju znašli prostovoljni gasilci iz najmanjših in največjih krajev, raztresenih po vsej naši domovini.

Na tekmovanje tudi ekipi z Lokarij in s Ponikve

Tekmovanja o suhem spenjanju sesalnega voda so se udeležili tudi člani A PGD Ponikva, ki so v skupnem seštevku med top 5 ekipami v Sloveniji, in ekipa članic A PGD Lokarje, ki so se prav tako udeležile tekmovanja v spajanju sesalnega voda in se tako spopadle s svojo konkurenco.

Člani A PGD Ponikva so v sestavi Andrej Kumberger, Blaž Vodopivc, Rok Pušnik, Aljaž Čretnik, Marko Vodenik in Valentin Smole. Udeležili so se treh tekmovanj od štirih, ker je bil zadnji zaradi koronavirusa odpovedan. Prvega tekmovanja so se udeležili 18. januarja v PGD Starše, drugega pa 1. februarja v PGD Kebelj. Na obeh tekmovanjih so fantje dosegli 8. mesto.

V Zalogu pri Cerkljah pa so se fantje spopadli z nehvaležnim, toda odličnim 4. mestom ter tako skupaj dosegli 10 točk, kar je zadostovalo tudi za 4. mesto v skupnem seštevku. Seštevek točk in zasluženo mesto je ponkovško ekipo popeljalo med pet najboljših ekip Slovenije. Kljub četrtemu mestu so fantje zadovoljni. Kot pravijo sami, redno trenirajo vsaj enkrat tedensko. Ko jim vreme to dopušča, vadijo zunaj, drugače pa treninge opravljajo v garaži domačega gasilskega doma. Zaradi aktualnega dogajanja si vsi želijo, da se življenje zopet vrne v stare tirnice, da ponovno začnejo s treningi in pripravami za prihajajoče dogodke. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Zavihali rokave in obnovili videz gasilskega doma

Tjaša Ferlež

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Tjaša Ferlež

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Z donacijo državne sekretarke do novega dezinfektorja

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

PGD Ponikva: Skupno podelili kar 56 priznanj

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več