22.9 C
Šentjur pri Celju
04/06/2023
sentjur.net

Glasbena šola znova z dvema božičnima koncertoma

Šentjur, 18. 12. 2022 – Dvorana Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je že nekaj let premajhna za vse starše in sorodnike mladih glasbenikov, ki bi si želeli ogledati njihov Božični koncert. Zato Glasbena šola Šentjur že vrsto let prireja dva zaporedna koncerta, na katerih nastopijo različne komorne zasedbe učencev, ki se glasbene umetnosti učijo pri njih. Znova so obiskovalce razveselili z glasbenimi napevi in naznanili bližajoče se praznične dni. Tokrat sta za ogranizacijo koncertov poskrbeli profesorici Damjana Rosenstein in Romana Javševec.

17 zasedb

Tokrat se niso poslužili napovedovalcev med točkami, ampak je ta čas zapolnila zgodbica o Bubi Debelubi, avtorice Darinke Kobal, ki ni znala pisati in je Božičku pisala čisto napačno pismo. V tem času pa so učitelji na odru postavljali stole, notna stojala in mikrofone za naslednjo nastopajočo skupino mladih glasbenikov. Na odru šentjurskega IKC se je zvrstilo kar 17 različnih zasedb, ki so obiskovalcem zaigrali kar 26 glasbenih točk na dveh koncetih. Praznične melodije so dopolnile še filmske in zabavne skladbe, odlični nastopi učencev pa so poželi glasne aplavze.

Pred nastopi pa je zbrane pozdravila ravnateljica GŠ Šentjur Simona Zdolšek. “Vsi, ki smo se zbrali danes na tem glasbenem večeru, imamo v novem letu podobne želje in pričakovanja – da bi nam služilo zdravje, sreča in da bi živeli v sožitju tudi na službenih mestih. Sreča se skriva v manjhnih stvareh in danes se bo zgodilo nešteto majhnih, a čudežnih trenutkov, ki so nam jih pripravili otroci s svojim skupinskim muziciranjem,” je še dodala ravnateljica. Na koncu koncerta pa je obiskovalce razveselil še Božiček, ki je najmlajšim razdelil bombončke. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ko pavze postanejo težko pričakovane

Jure Godler

Na družinskem pustnem nastopu sodelovale – maškare

Jure Godler

Sonce pričaralo božično skrivnost

Tjaša Ferlež

Glasovirke znova pripravile božični koncert

Jure Godler

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več