16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Gorazdu Bebru kipec sv. Jurija

Šentjur, 21. 4. 2016 – Mesto Šentjur letos obeležuje že 26. obletnico upravnega, gospodarskega in kulturnega središča občine Šentjur. Na ta dan pa se tudi uradno začne največja turistična prireditev pri nas – Šentjurjevo. Kot je v navadi, so predsednik sveta Mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik in mestni sveniki ob krajevnem prazniku pripravili svečano akademijo, ki so jo otvorili pevci MoPZ skl. Ipavcev Šentjur s himno mesta Slovenec sem. V pozdravem govoru pa je Raztočnik izpostavil, da raste trend vandalizma – na udaru sta peš pot ob Pešnici in Športni park Šentjur. Neodgovornežem so na poti koši za smeti, klopce, športni objekti … “Večina ljudi se trudi, da bi bil Šentjur lep in urejen kraj, peščica posameznikov pa dela ravno nasprotno,” je bil razočaran predsednik sveta MSŠ. Poudaril je tudi, da je bil lansko leto Zgornji trg razglašen za najlepše trško jedro v akciji Moja dežela, lepa in gostoljubna, ki jo je organizirala TZS. Zaželel si je tudi, da bi bil ta del mesta veliko bolj izkoriščen, tako po številu prireditvev kot obiskanosti.

Ob prazniku pa je čestital meščanom tudi župan mag. Marko Diaci. Kot vsako leto v Mestni skupnosti Šentjur podelijo tudi priznanja. Letos je pisno priznanje mesta Šentjur z denarno nagrado prejel zlati maturant Nejc Zalokar. Listino mesta Šentjur je prejel Peter Krč. Petra Krča poznamo kot požrtvovalnega, prizadevnega in srčnega človeka, ki že vrsto let deluje na društvenem in humanitarnem področju. Že več kot 33 let je aktivni član Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur, kjer s svojim zgledom in sposobnostjo motiviranja ter organiziranja pomaga zboru z veliko vnemo. Glavno priznanje – kipec sv. Jurija – pa je za doprinos in popularizacijo prireditve Šentjurjevo prejel Gorazd Bebar, nekdanji tajnik MSŠ. Njegov prihod je za mesto Šentjur pomenil veliko pridobitev, v teh dvajsetih letih njegovega službovanja sta mesto Šentjur in Zgornji trg dobila več nagrad za urejenost. Najvidnejši pečat pa je Gorazd Bebar pustil predvsem na prireditvi Šentjurjevo, ki jo je skoraj skozi vsa leta poklicne poti organiziral in bil hkrati tudi odgovorna oseba prireditve. V tem času je Šentjurjevo zraslo v največjo turistično prireditev v Občini Šentjur.

Za glasbeno poslastico so organizatorji pripeljali Uroša Perića, renomiranega glasbenika in pianista. Perić je zaslovel kot imitator Raya Charlesa, za kar pa je več priznanj prejel po svetu kot doma. Nastopil je z mnogimi slovečimi glasbeniki, eno najodmevnejših sodelovanj pa je zagotovo koncert s hčerjo Raya Charlesa – Sheilo Ray Charles v ljubljanskih KrižankahŽal pa tudi tako odmeven glasbenik in brezplačana prireditev nista privabila množice meščanov. Zato pa je slaba polovica dvorane uživala v izbrani črnski glasbi in kasneje na zakuski v avli. (Jure Godler)

 

 

Sorodne novice

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Zgornjetržani peli v Zgornjem trgu

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler

RamnaJazz 2018: še večji, še boljši!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več