17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Gorica pri Slivnici za en večer zavzela Prevorje

Prevorje, 20. 1. 2017 – Četrti Anin večer v tekoči sezoni je Kulturno društvo zasnovalo kot spoznavanje sosednje Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici. Ideja se je Mariji Frece Perc porodila na otvoritvi Knjigobežnice v Gorici pri Slivnici, kjer je njen pogled pritegnil grb KS. Ob tem si je postavila vprašanje, katere elemente kraja ta predstavlja. Z idejo o gostovanju se je seveda strinjala tudi predsednica KD Gorica pri Slivnici Barbara Gradič Oset. Beseda je tako dala besedo in minuli petkov večer je Prevorje zavzela Gorica pri Slivnici.

Na sprehodu ”S klopce na klopco” so se na klopcah Turnče, Peseke, Gaj, Gradišče, Col in Sveta Helena z moderatorko Gradič Osetovo srečevali predstavniki Društva upokojencev, planinskega, vinogradniškega in turističnega društva, predstavilo se je tudi Športno etnološko društvo Slivnica, čebelarji, društvo sv. Helena z aktualno vinsko kraljico Tjašo Romih na čelu ter pesnica in slikarka Marjana Artiček. Glasbeno so večer obogatile tudi Vokalna skupina Kresnice, Paridolske korenine ter pevska sekcija Društva upokojencev. Tekom sproščenega in večkrat zelo nasmejanega večera so Prevorčani in Goričani našli tudi nekaj skupnih točk, med njimi sta župnik Marko Šraml in tajnik KS, zaradi krčenja števila poslovalnic pa tudi Pošta. Spregovorila sta tudi predsednika gostujoče in domače krajevne skupnosti Janez Palčnik in Damjan Maček. Slednji je kolegu predsedniku predal tudi sliko z likovne kolonije, za gostoljubje pa so se Goričani sosedom in prijateljem Prevorčanom zahvalili s čisto pravo Knjigobežnico – zdaj še eno skupno točko več. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Vinski kraljici Svete Helene se je pridružil še górman – vinar

ViP

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Damjan Maček bo tudi v tretje vodil KS Prevorje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več