11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Gostom iz projekta pripravili številna presenečenja

Ponikva, 27. 10. 2018 – Osnovna šola Blaža Kocena Ponikva je tudi letos v času od 21. do 27. oktobra gostila ravnatelje in učitelje osnovnih šol v sklopu mednarodnega projekta Erasmus+.  Naslov našega projekta je What’s APPening around our Europe. Gostje s Finske, Irske, Češke, iz Hrvaške in Italije so se lahko znova prepričali o naravnih lepotah Ponikve in njene okolice, kot tudi o pisanosti šolskega dogajanja. Šolski hodniki so bili skoraj premajhni za vso izkazano dobrodošlico, saj so po šivih pokali od jesenskih okraskov, plakatov, risb, zastav in raznovrstnih barvitih izdelkov v tujih jezikih, ki so jih skupaj z učitelji in z lastno mero ustvarjalnosti ustvarili naši učenci.

Uvodna prireditev je goste skozi igro, kviz in pesmi, ki jih sta jih naša pevska zbora brezhibno zapela v različnih evropskih jezikih, popeljala čez češke griče, na hrvaške otoke, v finsko tajgo, irske zalive in italijanska kulturna doživetja. Igralo, pelo in plesalo se je tudi po hodnikih, vrvež pa je bilo moč zaslediti seveda tudi po učilnicah, kamor so gostje na potepu po šoli nič hudega sluteč zavili. Povsod jih je čakalo kakšno presenečenje, učenci pa so jih zasipavali z doma pripravljenimi sladicami in neštetimi vprašanji, na katera so povabljeni učitelji z veseljem odgovarjali. V telovadnici smo postavili tudi pravcat planetarij, kjer so lahko gostje za nekaj časa opazovali nebo nad nami in navidezno, v simulaciji, zapustili zemeljsko atmosfero. Otroška vihravost, odkritost in prijaznost je na obiskovalce pustila precejšen vtis in pohvale na račun šole so kar deževale.

Kot se za dobre gostitelje spodobi, smo našim obiskovalcem predstavili tudi naravne in kulturne lepote Slovenije. Ogledali so si skrite kotičke in bogato rimsko zgodovino Celja. Prav tako so ugotovili, da je našo prestolnico najlepše videti z gradu in s čolna po Ljubljanici, pa tudi obisk Blejskega otoka s pletno in razgled na Triglav jih ni pustil ravnodušnih. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno in gostje so bili nad čudovito jesensko pokrajino vidno navdušeni. Namen obiska je spoznavanje in uporaba aplikacij v učnem procesu, zato smo udeležencem mednarodnega projekta Erasmus+ predstavili tudi Book Creator, program, s katerim je mogoče ustvarjati samostojne knjige, le-te pa lahko podpremo s slikami, zvočnimi in video posnetki. Veseli nas, da je njihova prva lastna stvaritev z omenjeno aplikacijo nastala na podlagi spominov in doživetij, ki izvirajo z obiska Osnovne šole Blaža Kocena, Ponikve in celotne Slovenije. (Tomaž Kurež, foto: Rojnik)

Sorodne novice

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Tjaša Ferlež

Erasmus + “Spregovorimo o tleh”

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP

Z Emo Pipifilipi zaključujejo evropski projekt

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več