14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

GrobelnoFest z mnogo spremembami

Grobelno, 9. september 2022 – Ne le, da je Grobelno tradicionalno kraj zaključka Šentjurskega poletja, zdi se, da je občasno kar prestolnica glasbenega dogajanja v Občini Šentjur. GrobelnoFest je letos znova ponudil bogat, za en dan daljši program s številnimi novostmi.

Najopaznejša je zagotovo selitev festivala v notranjost doma krajanov. Občina namreč prenavlja športni park v kraju, zaradi česar izvedba na prostem ni bila mogoča. Gregor Počivalšek je z ekipo Kulturnega društva Grobelno na spored letos vrnil Folk za folk, ki je odprl glasbeno tridnevje. Na oder, ki je letos prav tako novo pozicionarian na zadnji strani dvorane, je stopila Noreia, ki je v projektu škotske glasbe Kilt Roberta Burnsa muzicirala z Lauro Krajnc in legendarnim kantavtorjem Janijem Kovačičem. Drugi dan je bil namenjen funku, z že utrjeno besedno igro so organizatorji večer poimenovali GROBnFUNK. V goste sta na Grobelno prišli zasedbi Balkan Boys in Kokosy. Slednji svojega ljubljanskega habitata niso mogli skriti, saj jim je že kmalu v začetku ponagajalo naglaševanje kraja. Besedno zagato so tekom koncerta spretno uporabili v improvizirani glasbeni točki, naslovljeni “Šel sem v Grobélno, a bil sem na Gróbelnem”. Oder za mladimi ljubljančani so ta večer stresli še Balkan Boysi, pravšnji medij balkanskega patosa v Sloveniji.

Nocoj GrobelnoFest in s tem Šentjursko poletje zaključuje GROBnROLLom. Zasedbi Klon se bo namesto sprva predvidenih Nietov pridružil najbolj raskavi glas slovenske glasbene scene Pero Lovšin s Španskimi borci. Med spremembami letošnje edicije največjega dogodka na Grobelnem je izšla brez tradicionalnega narodnozabavnega večera, zanj je bilo poskrbljeno le streljaj čez hrib – na Ponikvi.

Sorodne novice

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

12. MaK z domačimi kantavtorji

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več