9.4 C
Šentjur
18/10/2019
sentjur.net

Hotel Žonta ima novega lastnika

Šentjur, 10. 1. 2019 – Nad črnimi oblaki propadanja nekdanjega šentjurskega gostinsko-kulinaričnega ponosa Motela Merx, Hotela Alpos ali Hotela Žonta je končno posijala luč upanja, čeprav je njegova usoda še vedno zavita v tančico skrivnosti. Sodišče je za šentjurski hotel, ki ga bremenijo terjatve v vrednosti več kot 2,2 milijona evrov, razpisalo javno dražbo. Izklicna cena je bila 710.000 evrov, kar je 70 % ugotovljene vrednosti objekta.

Med upniki za terjatve je bil tudi šentjurski podjetnik Roman Moškotevc, ki je že lansko leto odkupil terjatve, ki jih je do hotela imela Heta, slaba banka nekdanje Hypo banke. Šentjurski podjetnik je bil s svojim podjetjem Voc Ekologija edini dražitelj in za izklicno ceno kupil Hotel Žonto. Hotel je ena izmed večjih nepremičnim, ki jih je kupil s svojim podjetjem, na tem spisku so tudi kompleks CM Celje na Lavi, nezgrajeno zgradbo ob Ljubljanski cesti v Celju in betonarno ob Savinji. Kakšne načrte ima Roman Moškotevc s šentjurskim hotelom, še ni povedal.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Taekwon-do cup Ahac 2019: Delili so brce in udarce

Jure Godler

Pripravljeni so na novo plužno sezono

Jure Godler

Prejeli smo: Nove naložbe podjetja Ahac ob 40. obletnici vložnin Droga

Jure Godler

50 odtenkov podjetništva – male skrivnosti velikih podjetnikov

Jure Godler

VOC pripravljen na zimo

Jure Godler

Merkur širi svojo mrežo prodajaln – v Šentjurju odprta franšiza

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več