18 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Hotel Žonta ima novega lastnika

Šentjur, 10. 1. 2019 – Nad črnimi oblaki propadanja nekdanjega šentjurskega gostinsko-kulinaričnega ponosa Motela Merx, Hotela Alpos ali Hotela Žonta je končno posijala luč upanja, čeprav je njegova usoda še vedno zavita v tančico skrivnosti. Sodišče je za šentjurski hotel, ki ga bremenijo terjatve v vrednosti več kot 2,2 milijona evrov, razpisalo javno dražbo. Izklicna cena je bila 710.000 evrov, kar je 70 % ugotovljene vrednosti objekta.

Med upniki za terjatve je bil tudi šentjurski podjetnik Roman Moškotevc, ki je že lansko leto odkupil terjatve, ki jih je do hotela imela Heta, slaba banka nekdanje Hypo banke. Šentjurski podjetnik je bil s svojim podjetjem Voc Ekologija edini dražitelj in za izklicno ceno kupil Hotel Žonto. Hotel je ena izmed večjih nepremičnim, ki jih je kupil s svojim podjetjem, na tem spisku so tudi kompleks CM Celje na Lavi, nezgrajeno zgradbo ob Ljubljanski cesti v Celju in betonarno ob Savinji. Kakšne načrte ima Roman Moškotevc s šentjurskim hotelom, še ni povedal.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Na mestu Hotela Žonta bo zrasel nov kompleks

Jure Godler

Trideseta obletnica podjetja Ahac

Jure Godler

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Roman Moškotevc prepustil direktorstvo VOC Celje

Jure Godler

Taekwon-do cup Ahac 2019: Delili so brce in udarce

Jure Godler

Pripravljeni so na novo plužno sezono

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več