13.9 C
Šentjur pri Celju
05/06/2020
sentjur.net

In največ o naši občini vedo…

Šentjur, 12. 2. 2015 – Ipavčev kulturni center je tokrat gostil mlade. Na četrtkov večer so se tam zbrali osmošolci z območja celotne naše občine, z namenom, da se pomerijo med sabo. Pomerili so se v kvizu Kako dobro poznaš svojo občino Mladinskega centra Šentjur. Po uvodni himni občine Šentjur, Ipavčevi Domovini, v izvedbi šolskega zbora OŠ Planina pri Sevnici pod vodstvom Mateja Romiha in uvodnem pozdravu Lare Žmaher, vodje MCŠ, so oder zasedle ekipe osnovnih šol. Svoje znanje so pokazali predstavniki OŠ Dramlje, OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Gorica pri Slivnici in OŠ Planina pri Sevnici. Da pri kvizu ne bi goljufali, je skrbela komisija, ki je hkrati beležila pravilne in nepravilne odgovore. Komisijo so sestavljali Uroš Malgaj, Jure Gaberšek, Alja Polenek, Mojca Stropnik, Martin Cmok in Martina Ljubej.

Po končanem kvizu, ko se je komisija umaknila v sosednji prostor, kjer je lahko v miru seštela točke, je bil čas za glasbeni premor. Na oder je prišel harmonikar iz osnovne šole Hruševec, nato pa je voditeljica kviza Mojca Zupanc na oder povabila poslanko Jelko Godec, da spregovori nekaj besed o svoji službi. Za njo so se osnovnošolcem pridružili tudi prisotni občinski svetniki. Za vsakega od njih je imela Zupančeva pripravljenih nekaj vprašanj, vendar jim je o tem, kako dobro poznajo svojo občino, tokrat prizanesla.

Sledila je podelitev, ki jo je po pozdravu opravil naš župan mag. Marko Diaci. Vsi udeleženci so bili po svoje zmagovalci, vendar so bila najvišja tri, oziroma tokrat bolje rečeno najvišji dve, rezervirani le za najboljše. Drugo mesto sta si delili ekipi OŠ Gorica pri Slivnici in OŠ Hruševec Šentjur, najžlahtnejšo kovino pa so domov odnesli učenci OŠ Planina pri Sevnici. Podelitvi je v avli sledila tudi pogostitev, kjer so se lahko tekmovalci in navijači okrepčali pred odhodom domov.

Dogodek so izvedli v okviru projekta Naravna in kulturna dediščina skozi igro, ki je sofinanciran iz Operativnega programa IPA Slovenija – Hrvaška 2007-2013.  Izvedbo projekta je s predfinanciranjem omogočil Slovenski regionalni razvojni sklad. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Cvet devetošolcev na županovem sprejemu

Jure Godler

Največ o občini vedo Drameljčani

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Jure Godler

Gostili mlade iz Neu-Anspacha in Saint Florent sur Chera

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več