17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Naši mladi podeželani na kvizu Mladi in kmetijstvo

Šentjur, 1. 4. 2023 – Društvo podeželske mladine Šentjur je sestavljeno iz mladih in nadobudnih podeželanov, ki so polni ambicij, željni znanja in izzivov. Njihov cilj je medsebojno povezovanje, kjer prihaja do izmenjav izkušenj in uspešnih praks. Mladi se čutijo povezane s podeželjem in vsem kar sodi zraven.

V soboto, 1. 4. 2023, so se člani društva udeležili regijskega kviza »Mladi in kmetijstvo 2023«, ki se še vedno organizira z namenom izobraževanja kmečke mladine z aktualnimi temami, ob enem pa tudi spoznavanja društev med seboj ter medsebojnim druženjem. Mladi se ob prireditvah urijo v organizacijskih in komunikacijskih spretnostih ter v nastopanju pred javnostjo. Letos sta se v organizaciji regijskega kviza združili celjska in koroška regija.

Med devetimi ekipami

Na tekmovanju so sodelovale tričlanske ekipe, osmih društev podeželskih mladin in ena ekipa iz šolskega centra Šentjur, torej skupaj 9 ekip. Pravila in razpise tekmovanj na regionalni ravni so pripravili organizatorji: lokalno Društvo podeželske mladine in javna služba kmetijskega svetovanja. Celotno gradivo je bilo priloženo ob prijavah, in sicer aktualne teme so bile: “Pašništvo na težje dostopnih terenih”, “Mladi kmetje” (MIK MK Akcijski načrt za delo z mladimi kmeti, MIK MK SN SKP, MIK MK Relevantni grafikoni za tematiko Mladi kmetje) in “krompir” (Tehnološki ukrepi pri pridelavi krompirja, Priporočena sortna lista krompir 2023, O začetku pridelovanja krompirja na Slovenskem).

Ekipo podeželske mladine Šentjur so sestavljali: Mitja Mohar, Tilen in Rok Hvala, ki so zasedli 5. mesto. S ponosom pa so jih pri tem podpirali preostali člani in se ob koncu veselili njihovega uspešnega zastopanja društva. Šentjurske občine pa niso zastopali samo DPM Šentjur, pač pa tudi dijaki Šolskega centra Šentjur, ki so usvojili 1. mesto. (Tjaša Ferlež, foto: DPM Šentjur)

Sorodne novice

Pionirji in mladinci GZ Šentjur na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi gostili regijski kviz Gasilske mladine Celjske regije

Tjaša Ferlež

S košutami in koranti odgnali zimo

Jure Godler

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler

Gasilska mladina se je pomerila v znanju

Tjaša Ferlež

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več