-5.6 C
Šentjur pri Celju
17/01/2021
sentjur.net

Iskanje optimalnih rešitev za državne ceste v Občini Šentjur

Šentjur, 20. 8 . 2015 – V minulih dneh sta v Občino Šentjur na povabilo župana mag. Marka Diacija na delovni obisk prišla predstavnika Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI), vodja sektorja za investicije Tomaž Wilenpart in Jure Pejanovič. S predstavniki občine so se pogovarjali o potrebnih investicijah na državni cestni infrastrukturi in predlogu proračuna za leto 2016-2017 na področju državnih cest, ki ga je oblikovalo ministrstvo tudi na podlagi predhodnih sestankov občine z DRSI.

V predlogu so predvidene posamezne investicije na cestah Loke-Ledinščica, Sevnica-Planina, Stopče-pločnik (izpeljan je postopek za izbor izvajalca za projektiranje, prav tako je že podpisana pogodba), Dole-Ponikva-Dolga gora, Dramlje-Kartuzija (iz smeri Kartuzije) ter navezovalna cesta Dramlje-Šentjur (sredstva za pričetek projektiranja). Župan je izrazil upanje in željo, da se predvidena sredstva v nadaljnjih postopkih na vladni ravni in kasneje v državnem zboru ne bi zmanjšala, ampak ravno obratno, da bi se zagotovilo čim več sredstev za projekte na našem območju in s tem nekatere cestne odseke tudi v celoti uredilo. Posamezne cestne odseke so si v nadaljevanju skupaj ogledali tudi na terenu, še posebej pa je bil ob tem izpostavljen most »pri Zikošku« v povezavi z navezovalno cesto Dramlje-Šentjur in predvidenim zadrževalnikom visokih voda v Črnolici.

Sorodne novice

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Po mesecu zatišja težki tovornjaki zopet v Šentjurju

ViP

Naložbe in projekti Občine Šmarje pri Jelšah

Jure Godler

15-letnica uvrstitve projekta v Nacionalni program izgradnje

Jure Godler

Anita Koleša: Poslanec mora biti iz stranke, ki vodi vlado

Jure Godler

Nova streha na matični šoli in prizidek na podružnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več