7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Od pravljice do ilustrirane zgodbe

Šentjur, 13. 7. 2018 – Staršem velikokrat po koncu napornega dneva zmanjka energije za prebiranje pravljic malim otročičkom. Takšno zgodbo si je pred leti izmislila tudi Alenka Križnik in jo povedala svoji hčerki. Avtorica pravi, da pravljica ni bila tako slaba, zato si jo je zapisala, da ne utone v pozabo. Po tihem sem si želela, da bi jo nekoč prebral še kdo in pred dvema letoma zbrala pogum ter stopila do Klavdije Simler, če bi bila pripravljena naslikati slike za to zgodbo,” pove Križnikova. Tako je nastala slikanica Nezadovoljni ptič. 

Knjiga Dežni škrat in Nezadovoljni ptič govori o Dežnem škratu, ki je večino sončnega časa preživel v svoji hiški. Ko je deževalo, je pokukal na plan in se veselil dežja. Nekega dne je srečal Nezadovoljnega ptiča, ki se je neprestano pritoževal. Ta je škrata vzpodbudil, da le pokuka na plan, ko bo spet sijalo sonce. Radovednost škratu ni dala miru in sprejel je ptičev izziv. Pri tem pa prišel do pomembnih spoznanj o prijateljstvu, solidarnosti, spoštovanju danega in vsem tistem, kar lahko bralec sam najde, če pusti domišljiji prosto pot. Knjiga je primerna za vse starosti. Za majhne otroke je primerna zaradi lepih ilustracij, starejšim pa je zanimiva predvsem zaradi razmišljanja, kako pomembni smo drug drugemu.

Pri izdaji slikanice je bila v podporo tudi Občina Šentjur, ki bo knjigo podarila vsem prvošolčkom v občini. Knjiga ima tudi dobrodelno noto, saj je 7 % od prodaje namenjeno za terapije otrok s cerebralno paralizo v društvu Vesele nogice iz Laškega. “V kratkem pripravljamo gledališko igro z najinima družinama kot predzgodbo slikanice,” nam je še zaupala Klavdija Simler. Knjigo lahko naročite tudi po elektronskem naslovu dezniskrat@gmail.com. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prižgali 20.000 lučk – za vsakega Šentjurčana ena

Jure Godler

#koronaintervju št. 32 – Alenka Križnik, literatka in prostovoljka Slovenskega društva Hospic

ViP

Klavdijin recept: Kako pripraviti malo drugačne pirhe

Klavdija Simler

Bučna juha s kurkumo in hrustljavimi kruhovimi kockami

Klavdija Simler

Bliža se velika noč, potico si lahko pripravimo tudi doma

Klavdija Simler

Sladica po receptu Klavdije: Planinska pohorska omleta

Klavdija Simler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več