18.8 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Šentjur, 23. 8. 2019 – Člani šahovskega društva Šentjur in Društva zgornji trg so že šestič zapovrstjo organizirali šahovski turnir. Turnirje organizatorji pripravljajo že deset let, vendar niso bili vsako leto, začeli pa so se na bazi tradicionalnih turnirjev krajevnih skupnosti. Na turnirju so prvič gostili tudi avstrijsko ekipo, tako da je bil glede na udeležbo turnir tudi prvič mednaroden. Šahovskega turnirja se je udeležilo osem ekip, med katerimi so večinoma bile tradicionalne šentjurske – Pešnica, Center, Zgornji trg, Šentjur vetrani, Vojnik, Šmarje in avstrijska Vollberg. “Z avstrijskimi šahisti imamo tradicionalne prijateljske odnose, tako da smo se redno izmenjavali na turnirjih. Zadnje čase je ta povezava malo usahnila, letos pa smo znova navezali stike z njimi,” je povedal Franc Gazvoda, organizator dogodka.

Po dveh urah in pol so med sabo zaigrale vse prijavljene ekipe, ki so bile sestavljene iz treh igralcev. V hudi in izenačeni konkurenci je bila najboljša ekipa Šentjur – centra, ki je zmagovalni primat prevzela od Pešničanov. Zanimivo poravnane ekipe pa so bile od drugega do četrtega mesta. Namreč vse ekipe so dosegle 11 točk, vrstni red pa je odločal šele četrti šahovski kriterij za rangiranje. Tako so četrto mesto zasedli gostje iz Vollberga, Šmarčani so bili tretji, druga pa je bila ekipa Zgornjega trga. Pokale je podelil predsednik Društva Zgornji trg Jure Raztočnik. Po končani podelitve so gostitelji za vse zbrane pripravili tudi malico in se poveselili skupaj še dolgo v noč. (Jure Godler)

Sorodne novice

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Zgornjetržani peli v Zgornjem trgu

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler

Ekipa Pešnice do prve zmage

Jure Godler

Rekordni Jurjev pohod. V igrah zmaga Mestni skupnosti Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več