15.7 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Ali ste se kdaj vprašali kako ste uspešni pri branju, razumevanju besedil in pisanju sporočil? Ali imate dovolj razvite matematične spretnosti, da z njimi uspešno delujete v vsakdanjem življenju? Na Ljudski univerzi Šentjur vam lahko z vprašalnikom SVOS (Spletni vprašalnik ocenjevanja spretnosti) omogočijo, da si individualno izmerite svoje kompetence. Testiranje je brezplačno in ne skrbite, rezultati bodo vidni zgolj vam.

PIAAC, največja mednarodna raziskava o kompetencah odraslih, je pokazala, da ima vsak 4. Slovenec prenizko razvite spretnosti za učinkovito delovanje v službi in doma. Govorimo o t. i. funkcionalni pismenosti, ki je pomembna ne le pri lažjem vključevanju v družbo, pač pa tudi pri iskanju zaposlitve in večji produktivnosti delavcev na delovnem mestu.

Andragoški center Slovenije od junija 2020 po Sloveniji odpira mrežo lokalnih točk SVOS, na katerih si lahko brezplačno ocenite svoje besedilne in matematične spretnosti, spretnosti reševanja problemov v tehnološko bogatih okoljih in druge … Od novembra je tudi Ljudska univerza Šentjur ena izmed pooblaščenih organizacij za izvajanje testiranj.

Kaj pridobite z reševanjem?

Pridobljeni rezultati so vam lahko v pomoč, da se bolj sistematično in celostno lotimo svojega razvoja, kjer je viden manko. Vaš rezultat vam lahko koristi pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja za dvig kompetenc in pri ugotavljanju vaših močnih in šibkejših področij. Naloge bodo prilagojene vaši starosti in izobrazbi, rezultati pa so na koncu vidni zgolj vam. Če želite, pa jih lahko delite s svetovalkami na LU Šentjur, za dodatno interpretacijo ali nasvet.

Komu je test namenjen?

Testiranje je namenjeno vsem in za vsakega se bo našlo nekaj. Test je sestavljen iz t. i. kognitivnega in nekognitivnega dela. Kognitivni del zajema reševanje bralnih in matematičnih nalog ter nalog iz tehnološko razvitih okolij, v nekognitivnem delu pa lahko testirate oz. ocenite vaše zdravstveno stanje in osebno blaginjo ali odkrivate vaše poklicne interese in namere. Torej, po pogovoru z vami vam bomo dodelili tiste dele vprašalnika, ki vas zanimajo.

Kako testiranje poteka v praksi?

Zainteresirani pišite na info@lusentjur.si ali pokličite na (03) 747 16 70. Dodeljeno vam bo geslo za dostop s podrobnimi navodili. Test se rešuje izključno preko spleta. Za reševanje si vzemite čas, nekje med 1-2 uri, lahko pa naloge rešite tudi po delih. Test lahko rešujete v slovenskem ali v desetih tujih jezikih. Na koncu vam sistem sam generira primerjalne rezultate, ki so prikazani v grafih in tabelah. Vaš rezultat bo primerjan s povprečjem rezultatov vaših sovrstnikov, tistih iz istih poklicnih področij in tistih z isto stopnjo izobrazbe.

Za dodatna vprašanja in informacije so vam na voljo na Ljudski univerzi Šentjur.

Sorodne novice

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler

Izobraževanje v zrelih letih z Ljudsko univerzo Šentjur

Jure Godler

Praznovanje Dnevov evropske kulturne dediščine v znamenju Josipa Ipavca

Jure Godler

Jesenski cikel izobraževanj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več