14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Izobraževanje v zrelih letih z Ljudsko univerzo Šentjur

Šentjur, 7. 3. 2022 – Upokojenke in upokojenci na Ljudski univerzi Šentjur so tudi v času epidemije COVID ostali najštevilnejša učeča se populacija in zato so nanje še posebej ponosni. V zimskem času, ko narava in delo na vrtu počivata, se učilnice na ljudski univerzi v dopoldanskem času pridno polnijo z zelo raznolikimi vsebinami. Učenje ob računalnikih in pametnih telefonih je potekalo kar v treh skupinah na različnih stopnjah skupaj z mentorjem Andrejem Slonjškom. Prav tako v treh terminih poteka zen joga z Zdenko Vrečko. Urice angleščine v dveh skupinah vodi mentorica Andreja Kovačević, redno pa se sestaja tudi likovna študijska skupina, ki jo vodi Kvirina Zupanc.

Po premoru pa so ponovno začeli z učenjem tudi pevci in citrarke in se že zelo veselijo, da bodo lahko z nastopanjem popestrili lokalno dogajanje. Dobro so obiskana tudi redna srečanja ob četrtkih, kjer so s doktorico sociologije spoznali vlogo spolov v arabskem svetu, seznanili so se z uporabo eteričnih olj v aromaterapiji, izvedli krožno vadbo za moč in spoznali nov vrhunec likovne umetnosti Kralj pije flamskega slikarja Jakoba Jordaensa. Mesec februar so zaključili s tradicionalno peko krofov v dveh skupinah, v marcu pa jih čaka še raziskovanje šeg pomladnega časa, odkrivanje okolice z etnologinjo Tejo Peperko, članica UTŽO, Breda Jančič, pa bo predstavila svoje potovanje po jugozahodni Franciji pod Pireneji.

Brezplačna izobraževanja

Prav tako pridni in zavzeti pa so tudi učeči se odrasli, ki še niso upokojeni in se učijo večinoma v brezplačnih izobraževanjih, ki so del evropskih ali nacionalnih projektov: Izzivi podeželja, Tehnologija me ne bo povozila ter Komunikacije in javno nastopanje. Konec meseca bodo pričeli še z izvajanjem tečajih tujih jezikov, nacionalne poklicne kvalifikacije viličarist/viličaristka in tečaj slepega tipkanja.

Vedno znova so veseli, če se jim še kdo na novo pridruži in postane del velike družine učečih se odraslih. Veliko priložnosti se bo ponudilo tudi v Tednih vseživljenjskega učenja, ki jih bodo organizirali v maju in juniju, kjer bodo rdeča nit Učilnice na prostem. (LUŠ)

Sorodne novice

Počitniške ustvarjalnice za otroke in mobilni heroji za starejše

Jure Godler

Plesna terapija s člani UTŽO Šentjur

Jure Godler

Naj slovensko-ukrajinsko prijateljstvo še traja

Jure Godler

Slomškov simpozij: Iz dobre šole prirastejo boljši čas

Jure Godler

Aktivna jesen na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Šentjur

Jure Godler

Tudi LUŠ izpadel z državnega razpisa. Se obeta pritožba?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več