22.2 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

Izpred obloženih miz med bohorske slapove

Prevorje, 22. 4. 2019 – Planinsko društvo Prevorje je na velikonočni ponedeljek organiziralo pohod po bohorskih slapovih, katerega se je udeležilo več kot petdeset pohodnikov. Članom so se pridružili pohodniki še iz Šmarja pri Jelšah, Štor in drugih delov naše občine, veliko tudi otrok. V slabih treh urah so prehodili pot po strmih in manj strmih grapah južnega pobočja Bohorja in občudovali slapove s vsemi svojimi naravnimi danostmi.

Kot sta povedala predsednik Mirko Pajek in mentorica šolskega podmladka Marija Frece Perc, je dan med živahnimi slapovi mineval v znamenju prijetnega druženja in rahlega adrenalina. Udeleženci so bili potrpežljivi in si na kritičnih mestih pomagali, Pajek pa je bil tisti, ki je po potrebi vsakogar spremljal pri premagovanju posebej nevarnih točk. Na koncu poudarita, da je velikonočni ponedeljek zelo primeren dan za izvedbo sprostilnih pohodov po s hrano obremenjenih prazničnih dneh.

(Majda Rezec, foto: Slavko Bobek)

Sorodne novice

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

44. Pohod po KS Ponikva

Tjaša Ferlež

Osmica na Svetem Štefanu

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več