25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Izvajalec prestavil zaporo ceste previdoma za en teden

PROMETNI REŽIM V ČASU POPOLNE ZAPORE:

  • Promet v času zapore bo skozi gradbišče dovoljen samo za lokalni promet osebnih vozil in bo potekal iz smeri Dol v smeri Šentjurja enosmerno skozi gradbišče, iz smeri Šentjurja v smeri Dol pa enosmerno po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nazaj na regionalno cesto.
  • Avtobusno postajališče pri Bohorču se začasno prestavi na začetek Športnega parka Šentjur iz smeri Dramelj in bo označeno s prometno signalizacjio.
  • Na omenjen odseku bo promet prepovedan tudi za pešce, ki bodo z ustrezno signalizacijo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica – Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur.
  • Lokalni promet se dovoli do stanovanjskih hiš, podjetij, ustanov in trgovin na tem območju. Parkirišče pri OŠ Franja Malgaja bo zaprto.
  • Za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 ton bo času zapore promet speljan po državni in občinski cesti na relaciji Šentjur – Teharje – Bukovžlak – Dole in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 ton je obvoz po državnih cestah in avtocesti.

Z gradnjo krožišča želimo dolgoročno izboljšati pretočnost prometa skozi mesto in s pomočjo podhoda zagotoviti večjo varnost za pešce in vse prebivalce mesta ter obiskovalce. Zato vljudno prosimo za potrpežljivost in strpnost vseh prebivalcev v okolici gradbišča v času izvajanja del in se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje! (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Popolna zapora je zaradi dežja prestavljena

Jure Godler

V Šentjurju znova začasna enosmerna ureditev prometa

ViP

Vozite pravilno po krožiščih?

Jure Godler

Popolna zapora ceste v Žamerku

ViP

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Pričetek gradnje krožišča in popolna zapora ceste Dole-Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več