14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Izvedli celonočno igranje gongov ali t. i. nočno Gong Pujo

Podčetrtek, 21. na 22. 7. 2023 – V Termah Olimia izvedli celonočno igranje gongov ali t. i. nočno Gong Pujo. “Gre zares za edinstveno globoko revitalizacijsko izkušnjo, ki je malokdaj doživimo,” pripoveduje selfness ambasadorka v Termah Olimia Mateja Bobek, ki je bila pred petimi leti del ekipe, ki je igrala Pujo v Zagrebu. Že od takrat je v njej gorela želja, da jo izvedejo tudi v Termah Olimia. Tako ambiciozno zasledujejo strategijo razvoja holističnega zvoka, ki ima zelo veliko pozitivnih učinkov na telo in duha.

Gong Puja je prav posebno doživetje, ki traja 7 ur in pol, kar je enako 10 x 45-minutni Gong kopeli. Yogi Bhajan pravi, da lahko 10 gong kopeli ozdravi vse. To izkušnjo je ustvaril Don Conreaux. Prvič je bila izvedena v Gaunts House leta 2000 na GMT. “Zvok gongov nas med Gong Pujo popravi, revitalizira in pomladi. Kozmični ocean vibracij nas preplavi, očistil, odblokira in osvobodi. Harmonija, ki jo ustvarijo gongi, vam prinese notranjo tišino, kjer lahko pride do globokega ravnovesja,” razlaga Bobekova.

Kako poteka zvočna Puja?

V noč se uvodoma uglasimo z nekaj nežnih zvokov holističnih inštrumentov in “odprtjem”  z zvokom školjke in vodenjem vodnika v tem primeru Mateje Bobek v proces globoke sprostitve. Nato gongi neprekinjeno pojejo do jutra v nežni glasnosti frekvenc, vibracij. Vso noč so na gonge igrali različni gongisti, ki so po paroma igrali eno uro, nato maleto ali udarjalko predali naslednjemu paru, ki, ne da prekine zvok, igra naprej. Izvajalci so bili team Term Olimia pod mentorstvom Mateje Bobek še Lara Šket, Ines Drozg, Veronika Mlinarič, Jyodisen Murday, Lara Plemenitaš in Saša Zvonar. Zunanji zvočni mojstri pa Franci Kamenšek, Ksenija Kek, Marjan Zelenik in Karmen Štumberger.

Gostje medtem spijo ali meditirajo, obsijani z zdravilnimi vibracijami gongov. Zjutraj sledi dolga tišina ali šunja, nato pa nežno zbujanje z Matejino kristalno liro in pesmijo ter kabalongo, ki nas najlepše poboža ter prebudi v nov dan, z novo energijo ali kar Novo življenje. Nato smo skupaj sedli za mizo pri zajtrku in v miru odšli vsak na svoje poti, z veliko podporo v svojem poslanstvu ter polnem življenju. Od gostov z vseh strani prihajajo pozitivni odzivi, da si zagotovo želijo to izkušnjo ponoviti. “Bila je takšna iskusnja, da je z besedami skoraj ne moreš opisati … Čarobno, transformirajoče, božansko … Hvala vsem za enkratno, najlepšo povezavo med nami in univerzumom,” nam je zaupala še ena izmed obiskovalk Gong Puje. (JG, foto: Amadeja Knez)

Sorodne novice

Dobrodelni koncert, ki ne pozna meja

Jure Godler

Mateja Bobek izdala zbirko glasbenih sporočil za srce

Jure Godler

#koronaintervju št. 16 – Mateja Bobek, umetnica

Jure Godler

Umirili duše s planetarnim gongom

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler

Vokalne skupine prepevale v Olimju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več