-2.9 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

Mateja Bobek izdala zbirko glasbenih sporočil za srce

Mateja Bobek prihaja s Planine pri Sevnici, zadnja leta pa živi v Rogatcu. Njena strast je petje in ustvarjanje meditativne glasbe. Kombinacija solopetja, samostojni koncerti ob spremljavi citer ali klavirja ter izvajanje zvočnih kopeli z gongom in pojočimi posodami oblikuje Matejo v unikatno umetnico z izjemno čisto, ljubečo energijo, s katero poboža dušo in srce. Življenje raziskuje skozi številna izobraževanja, sodelovanja ter delavnice, ki jih kot Selfness ambasador izvaja v znanem zdravilišču Terme Olimia ter drugod s pozitivni rezultati udeleženih. Deluje suvereno, iskreno, z znanjem in močno empatijo ter intuicijo, predvsem pa z brezpogojno ljubeznijo.

Mateja, kdaj v življenju ste začeli spoznavati moč glasbe?

Moje življenje je z glasbo prepleteno že od malih nog. Odraščala sem v pevski družini, se s petjem srečevala v raznih zborih in sestavih, povsod, kjer sem imela možnost. Zvok bogati moj vsakdan, odkar pomnim. Poglobljeno pa sem učinke zvoka začela raziskovati ob rehabilitaciji po hujši poškodbi, ko mi je po srečnem naključju v roke prišla knjiga Shirlie Roden »Zdravljenje z glasom« 15 let nazaj. Gospo, ki redno prihaja tudi v Slovenijo, sem nato tudi osebno spoznala ter z njo sodelovala in pridobila pomembne izkušnje.

S holističnimi inštrumenti sem se v Termah Olimia spoznala 5 let nazaj in se v njih »zaljubila«. Danes si svojega življenja brez gonga, himalajskih posod, kristalne lire in drugih manjših inštrumentov ne predstavljam, ker mi v vsakdan prinesejo pozitivno energijo, pomagajo ohranjati stanje čiste ljubezni, z njimi pa delim dobre vibracije tudi med druge.

Igrate na številne meditativne glasbene inštrumente. Kako se vibracije zvoka med njimi razlikujejo?

Osnovna razlika med holističnimi inštrumenti iz plemenitih kovin in inštrumenti iz kristalnega quarz stekla je v zvoku, tonih, nadtonih, podtonih in frekvencah. Človeško telo je podobno edinstvenemu, natančno uglašenemu glasbenemu inštrumentu. Vsak atom, molekula, celica, tkivo in organ neprestano oddaja frekvenco na telesni, čustveni, duševni in duhovni ravni. Zvočna kopel je sprostitvena tehnika, ki pomaga pri umirjanju uma in sproščanju telesa.

Zvočno kopel uporabljamo kot orodje za globoko sprostitev in za doseganje višjih stanj zavesti. Kopel deluje globinsko in intenzivno na vsako celico v telesu. Ko se um prepusti zvoku, pride do občutka brezčasja, lebdenja. Gong kopel je zvočno popotovanje onkraj časa in prostora za vsakega posebej, ker ima vsak od nas svojo lastno frekvenco oz. vibracijo, prav tako tudi naši organi, celice, DNK … Gong deluje direktno na celotno telo, saj je inštrument z največjim razponom tonov, nadtonov in vibracij. Kopel našim celicam pomaga, da se povrnejo na izvorno kodo in se lažje regenerirajo.

Kristalni inštrumenti vibrirajo na višjih frekvencah. Frekvenci 432 Hz in 442 Hz, na katerih vibrirajo kristalne posode, sta zdravilni tako za dušo, kot za telo. Spodbujata delovanje in povezovanje obeh možganskih polovic – harmonizirata naša čustva in naš um. Harmonija med obema polovicama možganov je pomembna tako za mentalno, kot za fizično zdravje. Glasba, ki vibrira na frekvenci 432 Hz, vnaša harmonijo ne samo v nas same, pač pa tudi spodbuja ravnovesje na celem planetu.

Veliki klasični skladatelji, kot so Bach, Mozart, Verdi in mnogi drugi, so komponirali svojo glasbo v uglasitvi na 432 Hz – to je frekvenca svetlobe, ki resonira z našimi celicami. Delfini, kiti, ptice in druga živa bitja se oglašajo v naravni frekvenci 432 Hz. Celotna mati narava je uglašena na to frekvenco – celotna narava je kot en velikanski orkester. Frekvenca 432 Hz je božanska intonacija za prebujanje duhovne zavesti.

Danes so orkestri in vsa glasba uglašeni na frekvenco 440Hz. Vas zanima kdo je popačil naravni standard glasbene uglasitve iz 432 Hz na 440 Hz? Leta 1939 so v nacistični Nemčiji določili nov standard uglasitve glasbenih inštrumentov na A=440 Hz. Leta 1953 je to naredila tudi Anglija in zatem še vse države v svetu. Takrat je v Franciji proti temu protestiralo okrog 20 tisoč glasbenikov, a brez uspeha.

Postavitev standarda uglasitve glasbil na A=440 Hz je ena od potez za podjarmljenja človeštva in vzpostavitev nove svetovne vlade. Tisti, ki to nameravajo, dobro vedo, da če vzamejo človeštvu naravno uglasitev na A=432 Hz, ga s tem še bolj porinejo v neravnovesje na osebnem in družbenem nivoju. Uglasitev na A=440 Hz spodbuja razumski del človeka, občutkovni del človeka pa zatira.

440 Hz se uporablja kot eno od sredstev za masovni nadzor (pokoritev) uma ljudi. Pri zvočni kopeli dodam tudi druge inštrumente za pestrost, kot so koshi zvončki štirih, dežna palica, shruti,….

Pridobili ste tudi licenco za zvočno masažo s himalajskimi skledami po Petru Hessu, ki si jo pridobila na Prema Vama centru v Zagrebu. Nam lahko poveste o tem?

Zvočna masaža s himalajskimi skledami po metodi Petra Hessa podpira razvoj notranje harmonije in krepi ustvarjalnost, imunski sistem,  produktivno energijo za vsakodnevna opravila. Za ljudi z oslabljenim zdravjem fizičnega, duševnega in psihološkega področja, zvočna masaža prinese olajšanje bolečin in težav, katere povzročajo vsakodnevni stres, skrbi in tesnobo.

Zvočna masaža omogoča globoko sprostitev, saj z nežnim zvokom tonov, nad tonov, pod tonov ter njihovega zvena upočasnimo možgansko valovanje, sprostimo napetost, blokade iz celic telesa in duha ter jih harmoniziramo. Zvok in tehnika igranja pripomore k krepitvi zdravja, regeneraciji, revitalizaciji ter krepi ozaveščenost telesa. Omogoča dostop in uporabo lastnih notranjih virov in potencialov kar vpliva na povečanje samozavesti, kreativnosti, motivacije ter povrne življenjsko veselje.

Za izvajanje masaže po metodi Petra Hessa je potrebno temeljito poznavanje zvočnega učinka, ki se prilagodi osebi glede na njegove potrebe in želje. Prav tako sem pridobila certifikat za zvočni program KLIK za otroke, ki ga otroci obožujejo s pozitivnimi odzivi.

Pred kratkim ste izdali USB-ključek Prehod v novo dobo. Kaj lahko najdemo na njem?

Na USB ključku je 3-urni posnetek pozitivnih afirmacij Naj ljubezen napolni vaše srce  – sporočil, ki nam pomagajo na poti osebnostne rasti, napredka, ozaveščanja svojih vzorcev in kreaciji čudovitega življenja s podporo zvokov kristalne lire. Poslušate tudi solo zvoke kristalne lire in meditacijo dekodiranja programov, ki nam pomaga opustiti stare osebne programe, ki nam ne služijo več ter nadomestiti nove, ki so podporne našemu življenju.

Pri izdajanju USB ključka ste sodelovali tudi z Minko Gantar. Kako je prišlo do tega sodelovanja?

Do sodelovanja z gospo Minko Gantar je prišlo v Termah Olimia, kjer z ožjim Selfness teamom organiziram Dan za selfness vsak tretji petek v mesecu. Gre za dan, ko imajo gostje Wellness Orhidelie na vsako polno uro vsebino za ravnovesje z naše strani ter vsakič vsebino z zunanjim gostom, ki je strokovnjak s posameznega področja. Med gosti je bila tudi Minka Gantar kot avtorica knjig, Ko ima življenje žur, Ko imajo hormoni žur ter Karte Prehod v novo dobo. Ko je spremljala mojo zvočno kopel z gongom in liro, je bila tako navdušena nad mojo liro, ker je sama prav iskala dekle, ki igra to liro. Tako me je povabila k sodelovanju in nastal je zelo lep izdelek, ki je posebej v teh časih marsikomu v pomoč.

Povedali ste, da so na USB ključku pozitivne afirmacije in Sporočila ljubezni. Kaj to pomeni za nepoučene?

Pomeni to, da poslušaš pozitivna življenju podporna sporočila, ki jih lahko imate tudi na kartah ter jih vsak dan prebere kot glavno vodilo tistega dne. Ker so najine stranke po večini ženske, sva sporočila posneli v prvi in tretji ženski osebi, da jih lahko ženske poslušajo v avtu, doma ob delu, likanju, priporoča se tudi med spanjem, ker se prava sporočila vtisnejo v podzavest.

Na USB ključku Kristalni prehod v novo dobo najdeš:

  • Sporočila ljubezni Prehod v novo dobo v prvi in tretji ženski osebi,
  • Meditacijo dekodiranja podzavestnih programov ter
  • Solo zvoke kristalne lire.

Poslušaš jih lahko v avtu, doma, na sprehodu, pred spanjem,… Kjerkoli in kadarkoli lahko nameniš čas sama sebi in dovoliš, da ljubezen napolni tvoje srce. Izberi srečno življenje.

Dajva dva primera, da si bolje predstavljate:

Pripadnost: Sem človek, sem bitje svetlobe, ki deluje v dobrobit vseh. Čeprav je včasih videti, da so me vsi zapustili, se zavedam, da nikoli nisem sama. Vse stvarstvo me podpira. Prepuščam se toku življenja. Obdaja me narava, prepuščam se zvokom življenja. Objema me izobilje. Jaz sem del velike slike, del mogočnega procesa.

Sočutje: Ljubeče sprejemam sebe in druge. Osvobojena sem vseh sodb. Z ljubeznijo pomagam ljudem, ki so pomoči potrebni. Med nami teče brezpogojna ljubezen. Z ljubeznijo skrbim tudi zase. Taka kot sem, sem vredna ljubezni.

Komu je ta vaš izdelek namenjen? Je primeren tudi za lepo božično darilo? Kje ga je moč kupiti?

Izdelek je namenjen vsem ženskam, ki želijo svojo pozornost usmerjati v lepoto, dobroto, ljubezen in harmonijo ob osebnostnem razvoju. Tako spreminja svoje življenje na bolje in svojo okolico.

USB ključe je zelo lepo praznično darilo, ki se ga razveseli vsaka ženska, saj ve da ji nekdo resnično želi najboljše. Ključek lahko naročite preko preko povezave na TEJ POVEZAVI. Ali pišete na fb-ju na zasebno sporočilo Mateja Bobek ali mail bobek.mateja847@gmail.com

Kje se lahko pridružimo meditaciji z Matejo v živo v času korone in upajmo, da čimprej v času po koroni?

Trenutno zaradi prepovedi druženja v živo srečanje ni mogoče. Na you tube kanalu lahko poslušate mojo zvočno meditacijo, v prihodnje bom objavila nove posnetke. Ko se zopet odprejo možnosti v živo, pa se srečamo v živo vsak drugi ponedeljek na IKC Šentjur ob 18. 00 ali 19. 30 uri. Vedno pa me najdete v Termah Olimia.

Sorodne novice

#koronaintervju št. 16 – Mateja Bobek, umetnica

Jure Godler

Umirili duše s planetarnim gongom

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler

Zvočna kopel z gongi

Jure Godler

Uspešna citrarska pomlad

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več