-1.6 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Paradižnik znova na vsakem koraku

Šentjur, 19. 8. 2017 – V Vrtnariji Valner so ponovno pripravili enega od svojih treh dogodkov – Dneve zelenjave. Številnim obiskovalcem, ki že tradicionalno na ta dan izbirajo zelenjavo, katere plodove bodo želi čez nekaj mesecev, so v vrtnariji v ta namen postregli tudi s pokušnjo kar 37 vrst paradižnikov. Paradižnik z vsemi minerali in vitamini najbolj vzpodbudno vpliva na naše srce. Tistega, ki je najbolj ustrezal brbončicam, so si obiskovalci lahko zabeležili in kasneje sadiko tudi kupili. Za številne vrtnarske nasvete pa so poskrbeli znani strokovnjaki: Irena Vizjak, predstavnica podjetja Volmary, Miša Pušenjak iz Kmetijskega zavoda Maribor za svetovanje o vrtnarstvu, Slavko Zgonc, Drago Jančič in dr. Janko Rode.

Tokrat so prvič v vrtnariji postavili obiskovalcem na pokušino domače lubenice, kar nekaj odprtih ust pa je povzročila tudi stojnica z vročim čilijem in polento iz čilija. Razstavili so kar 16 vrst različnih čilijev, ki se razlikujejo po jakosti pekočine. Za marsikoga pa je osrednji dogodek v Vrtnariji Valner kulinarično razvajanje. Za to pa sta letos poskrbela dva vrhunska šefa kuhinje. Domači Borut Jovan in njegov dober prijatelj Marko Pavčnik s Katjo Pavčnik, s katero vodita restavracijo sodobne slovenske kulinarike Pavus na Gradu Tabor Laško. Pripravila sta rižoto iz suhih paradižnikov in sladkega krompirja ter še nekaj specialitet. Za vinsko poslastico je poskrbel Boštjan Protner iz vinske hiše po imenu Hiša Joannes Protner. Ob zelo lepem dogodku pa zadovoljstva ni skrivala Klavdija Vlaner Jovan iz Vrtnarije Valner in povedala: “Veseli nas, da se naše stranke odzovejo na našo prireditev in nas pridejo pozdravit v vedno večjem številu.” Da je prireditev potekala zanimivo, je poskrbela tudi pevka in voditeljica Mateja Bobek. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Jure Godler

Desetletje paradižnikov in paprik

Jure Godler

Naj na vrtu zadiši po zeliščih

Jure Godler

Čas je za balkonske cvetice

Jure Godler

Umirili duše s planetarnim gongom

Jure Godler

Naj okoli hiš diši

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več