7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Jesenski cikel izobraževanj na Ljudski univerzi Šentjur

OE Ljudska univerza Šentjur vpisuje v nov cikel formalnih izobraževanj: Moč komunikacije in veščine javnega nastopanja, Računalniški in jezikovni tečaji za mlade prevzemnike kmetij, Izzivi podeželja, Tehnologija me ne bo povozila, Začetna integracija priseljencev … ter  vabijo zainteresirane k vpisu.

Z novim študijskim letom pa je pričela tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki deluje že 10 let. Ponosni so, da so se udeleženci uspešno prilagodili tudi na učenje na daljavo, sicer pa so jim še vedno najljubši stiki v živo s sovrstniki. V mesecu septembru se člani vsak četrtek odpravijo v na učilnice v naravi v bližnji okolici, z učenjem pa so pričele tudi študijske skupine. Oktobra bodo v okviru praznovanja leta Josipa Ipavca in Dnevov evropske kulturne dediščine organizirali dva dogodka na vrtu Ipavčeve hiše, zato je še čas, da se jim pridružite.

Izboljševanje spomina

Zavedajo se, da je s starostjo povezan upad kognitivnih sposobnosti, ki prizadenejo spomin in sposobnost reševanja problemov, zato na Ljudski univerzi Šentjur posebno pozornost posvečajo izobraževalnim aktivnostim, ki izboljšujejo spomin, pozornost in sposobnost sklepanja. S pomočjo različnih evropskih in nacionalnih projektov poskrbijo tudi, da so te vsebine povečini brezplačne.

Skupaj z Zvezo ljudskih univerz Slovenije pa so pripravili številna izobraževanja v sklopu programa Korak  – celovita podpora za razvoj kadrov zaposlenim in kako uporabiti pridobljena znanja v praksi. Izvajajo tudi programe usposabljanja za pridobitev javno veljavnih listin o poklicni usposobljenosti – certifikat NPK in svetovanje v izobraževanju odraslih.

Prav tako pa so bili uspešni na razpisu MIZŠ za izvedbo profesionalnega usposabljanja delavcev v vzgoji in izobraževanju, bolj znanim kot Slomškov simpozij. Letošnje novembrsko 8-urno usposabljanje bodo popestrili dr. Edi Kovač, dr. Alenka Rebula in dr. Lia Kompan Erzar, potekal pa bo pod naslovom Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.

Skrb za kakovostno izobraževanje se odraža v nenehno posodobljenih, dopolnjenih in nadgrajenih programih in strokovno usposobljenih predavateljih, zato vabljeni v njihovo družbo, kjer boste z učenjem razvijali svoje veščine in spretnosti in tako še bolj krepili odpornost za soočanje z izzivi, ki nam jih prinaša življenje! (LUŠ)

Sorodne novice

Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur praznuje 10 let delovanja

Jure Godler

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več