21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

KK Šentjur: Do prve zmage z lanskoletnimi prvaki cup-a

Šentjur, 10. 10. 2017 – Košarkarji KK Šentjur letos nastopajo tudi na mednarodnem turnirju, katerega predsednik je Gerald Martens nekdanji šef ekipe Helios. Zdaj pa je Helios glavni pokrovitelj turnirja, ki se imenuje Helios Alpe Adria Cup. Prvo tekmo so naši odigrali na Slovaškem z ekipo MBK Komarno, ter igubili za 11 točk razlike. Slovaki pa so lansko sezono postali prvaki te lige. Šentjurska ekipa, pa jim je bila na domačem terenu pretežek nasprotnik. Naši košarkarji so pod vodstvom trenerja Andreja Žaklja, začeli podjetno in hitro povedli 12:0 že na samem začetku in to prednost držali skozi celotno srečanje. Naši so celo povedli z več kot 20 točkami razlike, vendar so se Slovaki vrnili in ponovno znižali rezultat na deset točk razlike, več kot to pa niso uspeli.

Pri nas je bil najuspešnejši branilec Marko Popadić, ki je dosegel 18 točk, sledil mu je Matic Maček s 15 in 5 ukradenimi žogami, David Gabrovšek je v statistiko vpisal 8 skokov in 13 točk, Američan Marcus Williams pa jih je dodal 14, Gašper Jordan Rojko pa je v statistiko vpisal 8 skokov in 8 točk. Tekma se je končala z rezultatom 81:67 in zmago naših s 14 točkami prednosti, tako, da so po dveh odigranih tekmah trenutno na prvem mestu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več