0.5 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Šentjur, 1. 10. 2021 – Vodstvo našega edinega prvoligaša – Košarkarskega kluba Šentjur – je kot pred vsako sezono sklicalo redni občni zbor. Zbrane košarkarje, predstavnike vodstva in staršev otrok, ki trenirajo košarko, je pozdravil predsednik Dušan Debenak. Poudaril je, da je že lansko leto mislil odstopiti z mesta predsednika kluba in delal naprej v klubu kot vršilec dolžnosti predsednika, vendar si je po pogovoru s člani upravnega odbora premislil in obljubil, da bo svoj mandat pripeljal do konca. Delo vodenje občnega zbora je prepustil delovnemu predsedstvu, ki ga je vodil Jože Artnak, člana pa sta bila Dejan Fideršek in Andrej Pišek.

Sezona 2020/21 je bila turbulentna, zaznamovana s Covidom. “Potrebno se je bilo znajti, veslati med skalami. Sama sezona je bila na robu regularnosti, pravila so se spreminjala sredi sezone in Košarkarska zveza Slovenije se je do klubov obnašala zelo mačehovsko in jim je bila prej v breme kot pomoč,” je bil že uvodoma kritičen predsednik Dušan Debenak. Izpostavil je, da so uresničili temeljne cilje kluba – obstati v prvi košarkarski ligi, kar jim uspeva že 21 let. Odlično so se izkazali v pokalu. Vsi procesi v klubu od mladih selekcij naprej so tekli nemoteno.

Nov trener

Po končani sezoni so sporazumno prekinili sodelovanje s trenerjem Alešem Pipanom, nadomestil pa ga je nekdanji aktivni košarkar Miloš Pešić. Pešić ima tudi veljavno trenersko licenco. “Naš klub je prepoznan v košarkarskih krogih kot hraber klub, ki daje priložnost mladim trenerjem,” je povedal predsednik kluba. Na šentjurski klopi so začenjali trenerji, kot so Damijan Novaković, Dejan Mihevc in drugi. Pešić je že dolgo nazaj izrazil željo in simpatijo do vodenja šentjurske ekipe. Predsednik je izpostavil, da se veliko vlaga v mlajše selekcije, ki jih vodi Boštjan Kočar in usposobljeni trenerji.

Predsednica nadzornega odbora Maja Senger je podala poročilo o finančnem poslovanju kluba v prejšnjem letu. Poročila sezone 2020/21 so soglasno sprejeli.

Kako naprej?

Največjo pomanjklivost predsednik KK Šentjur Dušan Debenak vidi v tem, da delujejo v dvorani, kjer so najemniki – lahko izkoriščajo le v naprej določene ure. Za dodatne termine zato iščejo gostoljublje na drugih osnovnih šolah. Osnovni cilj je še vedno populizirati košarko v Šentjurju in privabiti otroke na trening. Pomemben cilj je tudi ostati še naprej prvoligaš. “Naš tihi cilj pa je Liga za prvaka, saj smo Lige za obstanek že siti,” je dodal Debenak. Finančno poslovanje je dobro in skupaj lahko tudi v tej sezoni računajo na približno 350.000 evrov.

O novi sezoni je spregovoril tudi novi trener Miloš Pešić, ki se je najprej zahvalil za zaupanje. “V tej sezoni bomo dali vse od sebe, da bomo izpolnili vaša pričakovanja. Naši treningi in tekme bodo trde. Ekipa, ki smo jo sestavili, bo igrala trdo in agresivno. Od njih pričakujem veliko, do tega pa bomo prišli z veliko vloženega dela,” je povedal novi trener. Velike upe bo novi trener položil tudi na rame mladih igralcev, ki so se pridružili klubu.

Za našo ekipo bodo igrali: Thomas Edgar Bruce, Tarik Brunčević, Nejc Dolinšek, Ivan Držić, Luka Gunzek, Jernej Ledl, Patrick James McGlynn IV, Miha Naprudnik, Rok Nemanič, Marko Rikalo, Patrik Tabak, Tim Tonažič, Tjaž Zajko in kapetan ekipe Dalibor Đapa. (Jure Godler)

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več