18.7 C
Šentjur pri Celju
04/07/2022
sentjur.net

Kljub dobri predstavi iz Beograda le s točko

Beograd, 20. 11. 2015 – Šentjurski košarkarji državnih prvakov KK Tajfun so na turneji gostovanj Fiba Euro Cup-a  in ABA lige obiskali tudi nekdanjo prestolnico Jugoslavije. Njihov nasprotnik in gostitelj je bil tokrat slovit beograjski klub Partizan, ki je sicer zadnjih nekaj let v senci Crvene Zvezde. Naši so prikazali eno boljših predstav v ABA ligi in favoriziran “Parni valjak” kar dolgo držali v zaostanku nekaj točk. Naši so takoj na začetku prevzeli pobudo in na krilih razpoloženega Sandija Čebularja pa tudi Domna Bratoža povedli. Prednost okoli 5 točk so naši držali skoraj do polovice druge četrtine, ko je Partizan pripravil preobrat in prevzel prednost na tekmi. Ob polčasu so domačini vodili za pet točk pri rezultatu 37:42.

Drugi polčas so naši prednost stopili in ponovno prešli v vodstvo, ki pa je trajalo zopet do končnice tretje četrtine, ko so Beograjčanom dovolili, da so ponovno prevzeli pobudo in ponovno povedli 67:61. V odprti zadnji četrtini sta bili ekipi rezultatsko in po statistiki izenačeni. Naši so zadnjič vodili v 35. minuti igre, za presenečenje v Beogradu pa jim je kljub solidni igri zmanjkalo moči. Tekma se je kočala pri rezultatu 89:85 za domačine. Ponovno je kar 29 točk za naše prispeval Sandi Čebular, ki pridno polni svojo statistiko in dviguje formo. Tekmo pa so gostje dobili po statistiki zaradi boljšega meta za tri točke, kjer so košarkarji Partizana NIŠ zadeli 33 % metov (7/21) medtem pa Šentjurčani 28 % (7/25), Tomaž Bolčina je prispeval 14 točk, Domen Bratož pa 10. Zanimivo pa je tudi to, da so po statistiki bili naši boljši po večini drugih košarkarskih prvin. Košarkarje pa je v Beograd pospremilo tudi nekaj deset Šentjurskih vitezov, ki pa jih je kljub navijanju preglasila 2500-glava množica Srbov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Že štiriinštiridesetič po poti spominov XIV. divizije

Jure Godler

Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

Jure Godler

Laščani razbili naše košarkarje

Jure Godler

KK Šentjur: Vrste košarkarjev je okrepil še Sandi Čebular

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več