25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Kljub neprijaznim ukrepom budili tudi šentjurski pihalci

Šentjur, 1. 5. 2021 – Jutranja budnica za prvomajski dan, je postala tradicionalen dogodek, ki ga navadno organizirajo pihalni orkestri. Vendar so tudi malo sproščeni ukrepi, za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, onemogočili godbenikom, da zaigrajo po občinah. K sreči so del budnic zapolnili gasilci, ki so svoja vozila predelali in se ob zvokih posnetkov in voščila župana mag. Marka Diacija vozili okoli.

Vendar se niso dali niti člani Pihalnega orkestra Šentjur, ki jih že vrsto let vodi dirigent Jurij Hladnik. Žal so korona ukrepi bolj prizadeli večje kulturne sestave kot manjše in vaje v živo so praktično neizvedljive – celo, da bi za vsake vaje najemali športno dvorano Hruševec ne. Zato se je nekaj šentjurskih godbenikov – tistih, ki bi zaigrali venček skladb tudi če bi jim sredi spanja porinili instrumente v roke. Bilo jih je deset, ki se jih je posedlo v deset avtomobilov in zaigrali po občini na njihovih tradicionalnih lokacijah. Tako smo v Šentjurju imeli kar dve budnici. Ujeli smo jih pred šentjursko farno cerkvijo in pred Domom starejših Šentjur. Zato lahko deseterici le čestitamo in upamo, da se bo življenje kmalu vrnilo v normalo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Športna tekmovanja v večini odnesla korona

Jure Godler

Mlaji in budnice v pozdrav 1. maju

Tjaša Ferlež

Pleh Music Lab poskrbel za prvomajsko budnico

Jure Godler

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler

VIDEO: Vir(tu)alne pihalce gasilci ponesli po občini

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več