0.9 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Šentjur, 5. 7. 2019 – Župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, je danes podpisal pogodbo o obnovi lokalne ceste Jakob-Rifnik – 1. faza. Urejen bo odsek od križišča z regionalno cesto Jakob-Šentjur, proti Rifniku v dolžini 410 metrov. Obstoječa cesta je na tem delu zelo poškodavana, brez urejenega odvodnjavanja in širine cca 3 metre. Mestoma se je cesta že zelo posedla. V investiciji bo na novo izvedeno cestišče, ki bo širše za 1 meter od obstoječega, zaradi odvodnjavanja pa se bo na posameznih odsekih izvedla polmetrska asfaltna mulda. Z muldo pa tudi odtok meteorne vode po kanalizaciji v bližnje jarke. “Gre za ureditev ene izmed črnih točk v naši občini, kjer je vozišče zelo pokodovano. S to investicijo bomo uredili nemoten promet do našega Rifniškega kompleksa. Sem zelo zadovoljen, da bomo rešili tudi ta problem v občini,” je povedal župan mag. Marko Diaci.

V sklopu urejanja ceste bodo sanirani tudi štirje manjši plazovi, v cestno telo pa se bo položila tudi nova vodovodna cev. Kot naugodnejše podjetje, ki se je prijavilo na javni razpis, je bilo izbrano podjetje VOC Celje. Vrednost ponudbe je znašala 145.000 evrov brez DDV. Pogodbo je z županom podpisal direktor izbranega podjetja Roman Moškotevc. “Dela bodo trajala verjetno do konca leta. Je pa odvisno od uvedbe v sam projekt in predvsem od ugodnih vremenskih razmer,” je dodal Moškotevc ter izrazil zadovoljstvo, da lahko kot domačin pripomore k izboljšanju cestne infrastrukture pri nas.

(Jure Godler)

Sorodne novice

V podjetju VOC Celje pripravljeni na zimsko sezono

Jure Godler

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Kelti so živeli v deželi tej in na Rifniku

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več